Statele Unite au spus că împreună cu partenerii au eliminat o reţea de hackeri din Rusia

Statele Unite au spus că împreună cu partenerii au eliminat o reţea de hackeri din Rusia

„Departamentul de Justiţie al SUA, împreună cu partenerii de aplicare a legii din Germania, Ţările de Jos şi Regatul Unit, au distrus infrastructura unui botnet rusesc cunoscut sub numele de RSOCKS, care a spart milioane de computere şi alte dispozitive electronice din întreaga lume”, se arată în comunicat.

„În cursul acestei operaţiuni, a fost lichidată o organizaţie criminală avansată situată în Rusia, care era implicată în hacking cibernetic în Statele Unite şi în alte ţări”, a declarat agentul FBI Stacey Moya, care este implicată în acest caz.

Operaţiunea de combatere a reţelei de hackeri a început în 2017. Apoi, autorităţile americane au descoperit că infractorii cibernetici au putut sparge aproximativ 325 de mii de dispozitive electronice. Agenţia nu a dezvăluit încă numele posibililor inculpaţi în caz, care este instrumentat în Districtul de Sud al Californiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante