Statele Unite avertizează contra oricărei călătorii în Turcia după puciul eșuat (Departamentul de Stat)

Departamentul de Stat al Statelor Unite a avertizat sâmbătă cetățenii americani contra oricărei deplasări în Turcia, la 24 de ore după tentativa eșuată de lovitură de stat militară care a făcut cel puțin 265 de morți.

*LIVE UPDATE Turcia: 265 morți, 1.440 răniți și 2.839 arestări din cadrul personalului militar în legătură cu tentativa de lovitură de stat militară (FOTO / VIDEO)

"Având în vedere tentativa loviturii de stat din 15 iulie și consecințele ei, încurajăm cetățenii americani să-și revizuiască planurile de călătorie în Turcia", scrie diplomația americană într-un comunicat, citat de AFP.

Tentativa de lovitură de stat de vineri seară s-a soldat rapid cu un eșec și președintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe inamicul său numărul unu, predicatorul Fethullah Gulen, care trăiește în exil în Statele Unite, că a pus la cale puciul, ceea ce Gulen neagă. Erdogan a cerut Washingtonului extrădarea lui, amintește France Presse.

În comunicatul său, Departamentul de Stat evocă de asemenea "riscul crescut reprezentat de grupurile teroriste în Turcia".

"Turiștii străini, printre care americani, au fost deja vizați în mod explicit de organizațiile teroriste internaționale și naționale" în Turcia, explică diplomația americană.

Sectorul turistic turc suferă deja repercusiunile atentatelor comise în ultimele luni în țară, în centrul istoric al orașului Istanbul și la aeroportul internațional Ataturk în special.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Un imbecil

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

5 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…