Statele Unite avertizează contra oricărei călătorii în Turcia după puciul eșuat (Departamentul de Stat)

Statele Unite avertizează contra oricărei călătorii în Turcia după puciul eșuat (Departamentul de Stat)

Departamentul de Stat al Statelor Unite a avertizat sâmbătă cetățenii americani contra oricărei deplasări în Turcia, la 24 de ore după tentativa eșuată de lovitură de stat militară care a făcut cel puțin 265 de morți.

*LIVE UPDATE Turcia: 265 morți, 1.440 răniți și 2.839 arestări din cadrul personalului militar în legătură cu tentativa de lovitură de stat militară (FOTO / VIDEO)

"Având în vedere tentativa loviturii de stat din 15 iulie și consecințele ei, încurajăm cetățenii americani să-și revizuiască planurile de călătorie în Turcia", scrie diplomația americană într-un comunicat, citat de AFP.

Tentativa de lovitură de stat de vineri seară s-a soldat rapid cu un eșec și președintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe inamicul său numărul unu, predicatorul Fethullah Gulen, care trăiește în exil în Statele Unite, că a pus la cale puciul, ceea ce Gulen neagă. Erdogan a cerut Washingtonului extrădarea lui , amintește France Presse.

În comunicatul său, Departamentul de Stat evocă de asemenea "riscul crescut reprezentat de grupurile teroriste în Turcia".

"Turiștii străini, printre care americani, au fost deja vizați în mod explicit de organizațiile teroriste internaționale și naționale" în Turcia, explică diplomația americană.

Sectorul turistic turc suferă deja repercusiunile atentatelor comise în ultimele luni în țară, în centrul istoric al orașului Istanbul și la aeroportul internațional Ataturk în special.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

3 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...