Statele Unite resping versiunea Rusiei că sângerosul atac cu rachete de la Viniţa ar fi avut ca ţintă un obiectiv militar

Statele Unite resping versiunea Rusiei că sângerosul atac cu rachete de la Viniţa ar fi avut ca ţintă un obiectiv militar

„Nu am nicio indicaţie cu privire la prezenţa unei ţinte militare în apropiere”, a afirmat un responsabil cu rang înalt, sub protecţia anonimatului, conform AFP, preluată de Agerpres.

„Părea o clădire”, a mai spus responsabilul, mărturisind că Rusia a lansat racheta de pe un submarin.

Luând în considerare bombardamentul asupra oraşului Viniţa , el a apreciat, pe baza informaţiilor publice, că între 100-150 de civili ucraineni au fost omorâţi în loviturile ruse în ultimele şapte până la 15 zile.

Potrivit ultimului bilanţ la Viniţa, 23 de persoane au murit, 29 sunt dispărute şi alte zeci sunt rănite.

Ministerul rus al Apărării a informat într-un comunicat că rachete de tip Kalibr au fost lansate de pe mare şi au lovit „casa armatei”, în acest oraş, în care avea loc o reuniune a „comandamentului Forţelor aeriene ucrainene cu reprezentanţi ai furnizorilor străini de armament”.

„În data de 14 iulie, rachete Kalibr au fost lansate asupra Casei Ofiţerilor din Viniţa. Clădirea găzduia o conferinţă a comandamentului Forţelor Armate Ucrainene şi reprezentanţi ai furnizorilor de arme străini”, a afirmat, vineri, general-locotenentul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării.

„Atacul a rezultat în eliminarea participanţilor”, a mai spus Konaşenkov.

Imaginile difuzate de Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă au indicat zeci de maşini carbonizate şi o clădire de 10 etaje distrusă de explozie.

Conform armatei ucrainene, „trei rachete” au lovit o parcare şi o clădire comercială cu birouri şi magazine mici aflate în centrul localităţii, conform AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...