Statele Unite susțin intervenția militară vest-africană în Gambia

Statele Unite susțin intervenția militară vest-africană în Gambia

Statele Unite susțin acțiunea militară a statelor vest-africane în sprijinul președintelui ales al Gambiei, Adama Barrow, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, John Kirby, citat de Reuters.

Departamentul de Stat a recomandat joi cetățenilor americani să părăsească Gambia, unde au intrat trupe din Nigeria și Senegal.

Kirby a declarat presei că este importantă stabilizarea situației tensionate din Gambia, unde președintele în exercițiu, Yahya Jammeh, refuză să cedeze puterea în urma alegerilor din decembrie.

Barrow a depus joi jurământul ca președinte la sediul ambasadei gambiene din Dakar, iar Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate o rezoluție care cere o tranziție pașnică în Gambia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...