Statele Unite susțin intervenția militară vest-africană în Gambia

Statele Unite susțin intervenția militară vest-africană în Gambia

Statele Unite susțin acțiunea militară a statelor vest-africane în sprijinul președintelui ales al Gambiei, Adama Barrow, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, John Kirby, citat de Reuters.

Departamentul de Stat a recomandat joi cetățenilor americani să părăsească Gambia, unde au intrat trupe din Nigeria și Senegal.

Kirby a declarat presei că este importantă stabilizarea situației tensionate din Gambia, unde președintele în exercițiu, Yahya Jammeh, refuză să cedeze puterea în urma alegerilor din decembrie.

Barrow a depus joi jurământul ca președinte la sediul ambasadei gambiene din Dakar, iar Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate o rezoluție care cere o tranziție pașnică în Gambia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!