Statele Unite văd un "aparent atentat terorist" la târgul de Crăciun de la Berlin

Statele Unite văd un "aparent atentat terorist" la târgul de Crăciun de la Berlin

Statele Unite condamnă "energic aparentul atac terorist dintr-un târg de Crăciun din Berlin", arată într-un comunicat Ned Price, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, citat marți dimineața de EFE.

Agenția menționată notează că, prin această exprimare, Casa Albă a mers mai departe decât autoritățile germane, care pentru moment nu au vorbit de atentat, deși ministrul de Interne de la Berlin, Thomas de Maiziere, a recunoscut că există indicii care conduc în această direcție.

SUA au oferit de asemenea colaborarea lor autorităților germane în investigarea incidentului.

"Germania este unul dintre principalii noștri partenerii și unul dintre cei mai buni aliați ai noștri, suntem alături de cetățenii Berlinului în lupta contra tuturor acelora care atacă modul nostru de viață și amenință societățile noastre", a adăugat Price.

Tragedia s-a produs luni seara, în jurul orei locale 20,15 (19,15 GMT), când un vehicul greu a invadat zona pietonală din Breitscheidplatz lovind numeroase persoane care vizitau tradiționalul târg .

Diverse medii locale au difuzat informația că șoferul, care a fost arestat puțin mai târziu în apropiere, este un pakistanez sau afgan care a ajuns ca refugiat în Germania în februarie iar camionul fusese furat de la un șantier de construcții din Polonia vecină.

Poliția germană a crescut, marți dimineața, la 12, numărul celor care și-au pierdut viața luni seara după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori, transmit agențiile internaționale de presă.

După cum au informat forțele de securitate pe contul oficial de Twitter, 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…