Statele Unite vor vinde arme în valoare de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite

Statele Unite vor vinde arme în valoare de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a informat Congresul că SUA vor vinde arme în valoare de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite (EAU), inclusiv avioane F-35, drone şi alte echipamente militare, au anunţat surse parlamentare americane, citate marţi de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că Washingtonul va avansa vânzările propuse către UAE ''chiar dacă continuăm să analizăm detaliile şi ne consultăm cu oficialităţile din Emirate'' în legătură cu utilizarea armelor.

Adminstraţia Biden a suspendat acordurile convenite de fostul preşedinte republican Donald Trump, pentru a le reanaliza.

În noiembrie anul trecut, administraţia Trump a informat Congresul că a aprobat vânzările de arme către EAU, în urma acordului din septembrie, mediat de SUA, prin care ţara arabă şi-a normalizat relaţiile cu Israelul.

Contractul prevede furnizarea de echipamente realizate de grupurile industriale General Atomics, Lockheed Martin şi Raytheon Technologies, printre care 50 de avioane F-35 Lighting II, până la 18 sisteme aeriene MQ-9B şi un pachet de muniţii aer-aer şi aer-sol.

Totuşi, unii congresmeni americani au criticat EAU pentru implicarea în războiul din Yemen, conflict considerat drept unul dintre cele mai grave crize umanitare din lume. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina