Staţia Spaţială Internaţională, nevoită să schimbe orbita pentru a evita coliziunea cu deşeuri spaţiale

Staţia Spaţială Internaţională, nevoită să schimbe orbita pentru a evita coliziunea cu deşeuri spaţiale

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a fost nevoită să se mute pe o altă orbită, luni, pentru a evita coliziunea cu deşeuri spaţiale, conform unor surse ruse, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

Statia Spatiala Internațională. FOTO Shutterstock

Agenţia spaţială rusă Roscosmos a indicat că motorul capsulei Soiuz andocată la ISS a contribuit la realizarea acestei devieri.

Deşeurile spaţiale, care provin, spre exemplu, de la sateliţi scoşi din funcţiune, reprezintă o problemă serioasă pentru călătoriile în spaţiu.

Este pentru cea de-a 334-a oară în istoria ISS când laboratorul spaţial a fost nevoit să se mute pe o altă orbită pentru a evita o coliziune cu deşeurile orbitale.

În prezent, ISS se află la o distanţă de 418,6 kilometri de Pământ, cu 1,2 kilometri mai departe decât înainte.

În prezent, la bordul ISS se află în total 11 membri ai echipajului. Patru dintre aceştia urmează să revină pe Pământ până la sfârşitul săptămânii, la bordul capsulei spaţiale americane Crew Dragon. Printre aceştia se numără cosmonauta Anna Kikina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria