Stațiunile de schi și restaurantele din zona montană a Poloniei sfidează carantina, într-un climat de frondă generală

Stațiunile de schi și restaurantele din zona montană a Poloniei sfidează carantina, într-un climat de frondă generală

Stațiunile de schi, restaurantele și hotelurile din regiunea de sud a Poloniei, puternic dependentă de turism, au anunțat miercuri că vor sfida restricțiile împotriva coronavirusului și își vor redeschide porțile săptămâna viitoare, într-un climat de frondă generală a companiilor împotriva carantinei, scrie AFP.

Câteva sute de antreprenori din sud s-au alăturat astfel mișcării "Veto-ul montaniarzilor", o campanie de nesupunere lansată de Sebastian Piton.

"Antreprenorii sunt extrem de determinați pentru că își dau seama că nu vor supraviețui o lună în plus - nu au deci de ales", a declarat Piton, care anterior calificase coronavirusul drept o "boală minoră".

"Este ultima noastră șansă de a ne exprima veto-ul față de această politică guvernamentală care ne ruinează", a afirmat el, pentru agenția poloneză PAP.

Luni, guvernul polonez a prelungit până la finalul lunii majoritatea măsurilor adoptate pentru controlarea epidemiei, obligând pistele de schi, cluburile de fitness și hotelurile să rămână închise pentru marele public, în timp ce restaurantele nu pot servi mâncare decât pentru acasă.

Guvernul a anunțat de asemenea că oferă un miliard de zloți (peste 200 de milioane de euro) companiilor din regiunile muntoase care se confruntă cu dificultăți, o sumă considerată insuficientă de către Piton.

Montaniarzii nu sunt singurii care își pierd răbdarea în fața măsurilor guvernamentale de stopare a pandemiei, în condițiile în care numeroși proprietari de mici companii din Polonia îl anunță de rețelele sociale redeschiderea afacerilor.

Contul Twitter @OtwieraMY ("deschidem") publică numele și adresele de baruri, restaurante, patinoare și alte afaceri care au ale să sfideze carantina.

Industria poloneză de turism și hoteluri a acționat în justiție guvernul, pentru a cere despăgubiri.

Sectorul de fitness și o asociație de comercianți au anunțat aceeași intenție.
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”