Statul american Georgia a executat un bărbat condamnat la moarte

Statul american Georgia a executat un bărbat condamnat la moarte

Statul american Georgia a executat miercuri, prin injecție letală, un bărbat condamnat la moarte pentru uciderea vecinului său în 1992, justiția respingând cererea deținutului de a fi executat prin împușcare, informează AFP.

Posturile locale de televiziune din acest stat din sud-estul SUA au anunțat că J.W.Ledford (45 de ani) a fost declarat mort la orele locale 01:17 (05:17 GMT).

Execuția, programată inițial pentru orele locale 19:00 (23:00 GMT), a fost amânată ca urmare a unui apel de ultim minut înaintat la Curtea Supremă, însă aceasta l-a respins.

J.W.Ledford s-a aflat timp de un sfert de secol pe culoarul morții.

Acest deținut de 45 de ani a fost declarat vinovat de spargere armată a domiciliului unui medic, Harry Johnston, pe care l-a strangulat și pe a cărui soție a legat-o. Cuplul locuia în cartierul său. La acea dată, ucigașul avea 20 de ani, iar victima sa 73 de ani.

Avocații lui J.W.Ledford au cerut ca el să fie ucis de un pluton de execuție, cerere considerată dilatorie de un tribunal, care a respins-o.

Comisia pentru grațieri și eliberări condiționate a Georgiei a respins, la rândul său, un recurs de clemență înaintat de Ledford.

Această execuție intervine la mai puțin de o lună după cea a patru deținuți din Arkansas, un stat în sudul SUA, înainte de interzicerea, la 30 aprilie, a unei substanțe utilizate în injecțiile letale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...