Statul american Georgia a executat un bărbat condamnat la moarte

Statul american Georgia a executat un bărbat condamnat la moarte

Statul american Georgia a executat miercuri, prin injecție letală, un bărbat condamnat la moarte pentru uciderea vecinului său în 1992, justiția respingând cererea deținutului de a fi executat prin împușcare, informează AFP.

Posturile locale de televiziune din acest stat din sud-estul SUA au anunțat că J.W.Ledford (45 de ani) a fost declarat mort la orele locale 01:17 (05:17 GMT).

Execuția, programată inițial pentru orele locale 19:00 (23:00 GMT), a fost amânată ca urmare a unui apel de ultim minut înaintat la Curtea Supremă, însă aceasta l-a respins.

J.W.Ledford s-a aflat timp de un sfert de secol pe culoarul morții.

Acest deținut de 45 de ani a fost declarat vinovat de spargere armată a domiciliului unui medic, Harry Johnston, pe care l-a strangulat și pe a cărui soție a legat-o. Cuplul locuia în cartierul său. La acea dată, ucigașul avea 20 de ani, iar victima sa 73 de ani.

Avocații lui J.W.Ledford au cerut ca el să fie ucis de un pluton de execuție, cerere considerată dilatorie de un tribunal, care a respins-o.

Comisia pentru grațieri și eliberări condiționate a Georgiei a respins, la rândul său, un recurs de clemență înaintat de Ledford.

Această execuție intervine la mai puțin de o lună după cea a patru deținuți din Arkansas, un stat în sudul SUA, înainte de interzicerea, la 30 aprilie, a unei substanțe utilizate în injecțiile letale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…