Steagul Palestinei, huiduit în Iran: Reacția oamenilor, cenzurată de regimul de la Teheran VIDEO

Steagul Palestinei, huiduit în Iran: Reacția oamenilor, cenzurată de regimul de la Teheran VIDEO

Declanșarea războiului în Israel, după atacul Hamas, pune gaz pe foc într-o regiune aflată într-o permanentă tensiune. Iar consecințele vor fi, în primul rând, sângeroase, așa cum se întâmplă de obicei. Dacă Occidentul și America sprijină Israelul, în schimb, Hamas, o organizație paramilitară palestiniană islamistă, e susținută de țări precum Iranul. De fapt, de-a lungul anilor, regimul de la Teheran a investit masiv în Palestina, suma totală depășind miliarde (!) de dolari!

Tocmai de aceea, deși Iranul se află în relații politice excelente cu Palestina și nu recunoaște existența statului israelian – în documentele oficiale se referă la această țară cu termenul de Palestina invadată! – iranienii de rând detestă Palestina. Explicația e simplă: oamenii sunt revoltați când văd că resursele țării, financiare în primul rând, se duc spre Palestina, când în interiorul Iranului problemele economice sunt din ce în ce mai grave.

Așadar, e lesne de înțeles reacția publicului, duminică, la meciul Persepolis – Gol Gohar din prima ligă iraniană. Aici, oamenii regimului au fluturat, la un moment dat, steagul Palestinei, în semn de susținere pentru ceea ce se întâmplă, în aceste zile, în Fâșia Gaza. A fost momentul în care stadionul a luat foc! Și imediat s-a scandat: „Steagul Palestinei, bagă-ți-l în fund, bagă-ți-l în fund!“. Scandarea a fost atât de puternică, încât televiziunea iraniană a fost nevoită să cenzureze momentul, oprind sunetul!

VEZI MOMENTUL ÎN CARE IRANIENII SCANDEAZĂ ÎMPOTRIVA PALESTINEI

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?