Steaua București, învinsă în deplasare de Osmanlispor cu 2-0, în Europa League

Steaua București, învinsă în deplasare de Osmanlispor cu 2-0, în Europa League

Steaua București a fost învinsă de echipa turcă Osmanlispor cu scorul de 2-0 (0-0), joi la Ankara, în prima etapă a Grupei L a Europa League la fotbal. Formația din capitala Turciei a obținut o victorie meritată, prin golurile înscrise de Cheikh Diabate în minutul 64, din penalty, și Aminu Umar (min. 74).

Steaua a reușit o primă repriză destul de bună, însă evoluția din actul secund a fost modestă, în condițiile eliminării lui Enache din minutul 45+2, după un gest stupid.

Steaua a început curajos și a trecut aproape de gol chiar în primul minut, la lovitura de cap a lui Tamaș.

Osmanlispor a atacat susținut mai bine de zece minute, permițându-i lui Niță o intervenție bună în minutul 13. Vicecampioana României a echilibrat apoi disputa. Adrian Popa a fost blocat în minutul 26, după o pasă a lui Boldrin, iar imediat Golubovic a fost periculos la o lovitură de cap.

Tamaș, atent, a deviat în fața lui Diabate (32).

Șase minute mai târziu, Popa a trimis un șut destul de moale, la care portarul gazdelor a fost ușor nesigur. În minutul următor, Bourceanu, ajuns surprinzător în careul advers a avut o situație mai bună, dar a trimis cu capul pe lângă.

Steaua a rămas în zece oameni în al doilea minut din prelungirile primei reprize: Enache a luat al doilea cartonaș galben după ce a lovit cu capul un adversar, când echipa bucureșteană urma să execute o lovitură liberă din preajma careului gazdelor.

Tamaș a fost din nou pe fază la o acțiune tăioasă a turcilor, în debutul reprizei secunde. Osmanlispor a atacat mai mult, iar Niță a apărat un șut pe centrul porții al lui Lawal (61).

La una din fazele următoare, Tamaș, până atunci printre cei mai buni oameni ai echipei sale, l-a faultat în careu pe Ndiaye, iar Diabate a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri (64).

Formația din capitala Turciei a rămas la conducerea jocului și și-a mărit avantajul în minutul 74, când Umar a reluat de la marginea careului mic centrarea lui Thiago Pinto, unul dintre ei mai în formă jucători ai partidei.

Aganovic a fost aproape să reducă diferența (78).

Fostul stelist Raul Rusescu, intrat în minutul 78 la echipa turcă, a bătut bine o lovitură liberă, respinsă de Niță (87). Osmanlispor a controlat finalul întâlnirii în fața unui adversar resemnat.

Echipa antrenată de Laurențiu Regehcampf nu a putut conta joi pe Momcilovic, Pintilii și Filip.

Fundașul polonez Lukasz Szukala, ex-Steaua, nu a făcut parte din lotul lui Osmanlispor pentru acest meci.

Formația turcă nu l-a avut în lot nici pe camerunezul Pierre Webo, unul dintre cei mai cunoscuți jucători ai săi.

Osmanlispor, ocupanta locului 5 în ultima ediție a campionatului Turciei, este neînvinsă în acest sezon. Antrenorul său, Mustafa Akcay, este neînvins în 19 meciuri în competițiile de club organizate de UEFA.

În următoarea partidă din Europa League, Steaua va întâlni acasă echipa spaniolă Villarreal, pe 29 septembrie.

Osmanlispor — Steaua București 2-0 (0-0)
Au marcat: Cheikh Diabate (64 penalty), Aminu Umar (74)
Ankara, Osmanli Stadi
Europa League — Grupa L

Au evoluat echipele:
Osmanlispor: 99. Zydrunas Karcemarskas — 4. Koray Altinay, 61. Numan Curuksu (căpitan), Aykut Demir, 15. Tiago Pinto — 35. Musa Cagiran (93. Adam Maher, 83), 8. Raheem Lawal — 27. Aminu Umar (28. Dzon Delarge, 78), 10. Badou Ndiaye, 17. Adrien Regattin — 14. Cheikh Diabate (Raul Rusescu, 78). Antrenor: Mustafa Akcay.

Rezerve neutilizate: 1. Hakan Arikan — 11. Erdal Kilicaslan, 21. Vaclav Prochazka, Muhammed Bayir.

Steaua București: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache (3. Bogdan Mitrea, 46), 4. Gabriel Tamaș, 21. Wilfried Moke, 13. Alin Toșca (căpitan) — 55. Alexandru Bourceanu, 19. Adnan Aganovic — 77. Adrian Popa, 27. Fernando Boldrin (10. Florin Tănase, 61), 29. William De Amorim (17. Antonio Jakolis, 68) — 14. Bojan Golubovic. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 9. Alexandru Tudorie, 11. Muniru Sulley, 20. Vlad Achim.

Arbitru: Tobias Welz; arbitri asistenți: Jan Seidel și Rafael Foltyn; arbitri asistenți adiționali: Robert Hartmann și Marco Fritz; arbitru de rezervă: Stefan Lupp (toți din Germania)

Delegat UEFA: Vedad Imamovic (Bosnia)

Cartonașe galbene: Enache (4, 45+2), Regattin (13), Ndiaye (45+2), Tamaș (63), Aganovic (72). Moke (86)

Cartonaș roșu: Enache (45+2)

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria