Ștefan (MFP): Dacă nu ar fi fost viscol, am fi avut investiții mai consistente în primul trimestru

Ștefan (MFP): Dacă nu ar fi fost viscol, am fi avut investiții mai consistente în primul trimestru

Statul ar fi avut investiții mai consistente în primul trimestru dacă în februarie nu ar fi fost viscol, a declarat, luni, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, în plenul Camerei Deputaților, invitat la "Ora Guvernului".

"Dacă nu ar fi fost un februarie cu viscol, cu Dunăre înghețată, cu porturi închise, probabil că am fi avut investiții mai consistente și în trimestrul I, de aceea afirmația conform căreia 'cineva a tăiat fondurile de investiții' este incorectă. Nu s-au realizat investiții din cauza unor condiții pe care le știm cu toții și nu noi le-am stabilit, nici Guvernul nu putea să preîntâmpine evoluțiile climatice. Față de 3,8 (procent din PIB — n. r.) cât s-au făcut investiții în anul 2016, anul acesta o să ne realizăm ținta de 4,84% din PIB. Despre acest lucru vom vorbi în a doua jumătate a anului, când vom avea și statisticile necesare", a spus Ștefan.

În ceea ce privește colectarea, șeful de la Finanțe a precizat că în trimestrul I este vorba despre 7,3% din PIB, "adică egală cu indicele de colectare din anul 2016".

AGERPRES/(A — autor: Florin Bărbuță, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...