Ştefănescu, despre revocarea lui Kovesi: Nu vedeţi că ne ascundem după deget la acest subiect?

Ştefănescu, despre revocarea lui Kovesi: Nu vedeţi că ne ascundem după deget la acest subiect?

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a opinat luni că tema revocării procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu va fi abordată la Comitetul Executiv Naţional al partidului, în condiţiile în care poziţia oficială este că partidul nu se implică "sub nicio formă".

"Nu cred (că va fi abordat subiectul revocării Laurei Coduţa Kovesi în cadrul CExN - n.r.), sub nicio formă. Nu vedeţi că ne ascundem după deget la acest subiect? În afară de câteva voci care spun răspicat că Tudorel Toader şi-a făcut datoria de ministru şi că trebuie susţinut în condiţiile astea şi că scandalul este uriaş - aceleaşi voci pe care le cunoaşteţi, restul... poziţia oficială este că nu ne implicăm sub nicio formă. (...) Nu ştiu dacă e corectă (poziţia aceasta - n.r). Nu mai ştiu în ce ar trebui să ne implicăm, pentru că lucrurile sunt cunoscute la nivel naţional şi toată lumea aşteaptă acum la Cotroceni o decizie. Eu zic să fim calmi pe acest subiect până domnul Iohannis trage o concluzie şi, după aceea, vom avea, cu siguranţă, foarte multe comentarii", a declarat Ştefănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, pe 28 februarie, că aşteaptă o serie de documente pentru o decizie în cazul procurorului-şef al DNA.

"Trebuie să aştept diferitele documente, cum ar fi motivarea de la CSM, dar, în condiţiile date, este clar că suntem departe de o revocare. Tot mai departe", a afirmat şeful statului, înainte de şedinţa de bilanţ al DNA pe anul 2017.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, pe 27 februarie, propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...