Stelian Ion: În legile justiţiei trebuie rezolvată ''anomalia'' că pensia poate depăşi cuantumul ultimului venit

Stelian Ion: În legile justiţiei trebuie rezolvată ''anomalia'' că pensia poate depăşi cuantumul ultimului venit

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, joi, că în legile justiţiei trebuie rezolvată "anomalia" potrivit căreia pensiile magistraţilor sunt mai mari decât cuantumul salariilor, menţionând că cele trei legi sunt în lucru la ministerul pe care îl conduce.

"Din punctul meu de vedere, un lucru pot spune acum foarte asumat. Nu este normal ca pensiile să depăşească cuantumul salariilor. Deci lucrul acesta îl voi spune răspicat. Sunt foarte mulţi magistraţi care ştiu acest lucru. Această chestiune trebuie rezolvată, din punctul meu de vedere, printr-o modificare legislativă", a afirmat Stelian Ion, la Parlament, întrebat care este opinia sa în privinţa pensiilor speciale ale magistraţilor.

Întrebat dacă MJ va veni cu o propunere, Stelian Ion a răspuns: "Avem legile justiţiei în lucru. Sunt pe partea finală a dezbaterii publice şi vom face publice aceste variante ale celor trei legi. Şi în acele legi această anomalie, din punctul meu de vedere, aceea că pensia poate depăşi cuantumul ultimului venit, aceasta cu siguranţă trebuie rezolvată".

"Vom vedea care este şi părerea magistraţilor, se va da un aviz şi în CSM, vom vedea cum se va aplica legea în timp, dar fix această chestiune eu cred că trebuie rezolvată acum.(...) Este o chestiune pe care am discutat-o şi mi-o voi asuma. Nu cred că acesta este motivul pentru care magistraţii stau în continuare în funcţie şi îşi desfăşoară activitatea, că ar fi singurul motiv care îi face să rămână în profesie. Dacă venim cu alte reglementări care să-i determine să rămână în profesie, eu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Oricum, cred că şi magistratura ar avea de câştigat ca prestigiu, dacă nu vor mai fi aceste diferenţe şi vedeţi că este o prevedere inechitabilă", a adăugat ministrul Justiţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...