Stelian Ion: La întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, USR va aborda şi problema modificărilor Codurilor penale

Stelian Ion: La întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, USR va aborda şi problema modificărilor Codurilor penale

Reprezentanţii USR vor aborda, la întâlnirea cu membrii Comisiei de la Veneţia, şi problema modificării Codurilor penale, chiar dacă, formal, nu fac obiectul întâlnirii, a declarat, miercuri, deputatul USR Stelian Ion.

"Am fost anunţaţi în această dimineaţă de către Florin Iordache că există întâlnirea (cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia - n.r). Vom merge şi noi. Vom spune reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia toate argumentele noastre şi pe ordonanţele legilor justiţiei date de Tudorel Toader, în ciuda tuturor avertismentelor primite anterior, dar vom vorbi şi de aceste modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală care nu făceau, din punct de vedere formal, obiectul acestei întâlniri. Dar pentru că lucrurile s-au întâmplat de pe o zi pe alta atât de repede şi pentru că această comisie deja a dat un aviz pe Codul penal şi de procedură penală, va trebui să discutăm şi aceste aspecte. Cu siguranţă, cei din PSD vor încerca să facă tot posibilul să ne blocheze să luăm cuvântul pe aceste considerente, dar le vom solicita celor din Comisie să avem un astfel de dialog", a spus Stelian Ion, la Parlament.

Comisia specială parlamentară în domeniul justiţiei va avea, joi, o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, discuţiile vizând ordonanţele de urgenţă de modificare a legilor justiţiei, a anunţat, marţi, preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache.

"Comisia de la Veneţia, în timp ce eram în comisie, am aflat că programul punctual l-au stabilit colegii de la Ministerul Justiţiei şi de la Ministerul Afacerilor Externe, se va întâlni cu noi joi, la ora 11,00. Până atunci, reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vor avea întâlniri cu MJ, asociaţiile, CSM şi aşa mai departe. Dar Comisia de la Veneţia va veni punctual să discute pe legile justiţiei. Aşa cum ştiţi, pârâcioşii de serviciu, respectiv PNL şi USR, au mers la Strasbourg şi s-au plâns că nu ştiu ce s-a întâmplat şi în aceste condiţii Comisia de la Veneţia a venit să vadă dacă Ordonanţele 90, 92, 7, prin modificările care s-au făcut, s-au adus atingere la legile justiţiei", a precizat Iordache după şedinţa Comisiei speciale.

El a spus că va avea un punct de vedere la această întâlnire.

"Dar, repet, nu avea nicio legătură modificarea Codului penal cu discuţia pe legile justiţiei cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia. De aceea nu am amânat discuţiile", a explicat Iordache.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectele de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...