Stelian Ion: MJ nu avea cum să dea aviz pe Programul ''Anghel Saligny''; nu am primit până acum originalul

Stelian Ion: MJ nu avea cum să dea aviz pe Programul ''Anghel Saligny''; nu am primit până acum originalul

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că nu avea cum să dea un aviz pe Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" pentru că, până în prezent, nu a primit proiectul în original, menţionând că acest aviz nu trebuie privit ca un instrument politic şi "orice presiuni" asupra angajaţilor Ministerului Justiţiei sau asupra ministrului Justiţiei "nu pot fi făcute".

"Legat de avizul MJ la proiectul "Anghel Saligny", nici până la această oră nu a venit la MJ originalul acestui proiect, deci nu avea cum să fie dat acest aviz, termenul stabilit prin HG este de 4 zile, deci, fiind un proiect atât de important şi având numeroase observaţii, eu cred că trebuie citit cu mare atenţie acest proiect, nu pe grabă. MJ îşi asumă toată responsabilitatea, nu doar persoana ministrului Justiţiei, sunt acolo profesionişti desăvârşiţi, şi când acest specialişti în drept, care au şi experienţă vastă, aduc aminte observaţii, acele observaţii trebuie respectate", a afirmat Stelian Ion la Parlament, după şedinţa grupului USR.

El a adăugat că nu pot fi făcute presiuni asupra sa şi a experţilor din minister, precizând însă că premierul nu a făcut astfel de presiuni.

"E foarte important să nu privim acest minister şi acest aviz ca pe un instrument politic şi orice presiuni, fie asupra angajaţilor Ministerului Justiţiei, fie asupra ministrului Justiţiei, nu pot fi făcute. Asupra mea nu s-au exercitat presiuni, premierul nu mi-a spus nimic legat de chestiunea aceasta, a întrebat dacă există acest aviz, înţeleg că se doreşte foarte mult, dar chiar şi pentru responsabilitatea şi răspunderea premierului, a întregului Guvern, semnătura ministrului Justiţiei este foarte importantă. Aşa că indiferent că le place sau nu le place unora dintre membrii Guvernului sau premierului un anumit aviz venit de la MJ, el trebuie respectat şi în niciun caz avizul nu trebuie dat pe genunchi, în grabă, trebuie citit foarte atent acest act normativ", a mai spus Stelian Ion.

El a adăugat că Ministerul Justiţiei a primit doar o copie a proiectului.

"A fost transmisă în copie, la începutul procedurii, o variantă, trebuie văzut dacă noua variantă coincide cu ce am avut şi trebuie analizate toate acele argumente. Eu nu am ştiut că în această dimineaţă se va pune pe ordinea zi. (...) Este greu de văzut dacă MJ poate să dea un aviz până la ora 19,00, câtă vreme dosarul nu a venit la minister. În momentul în care va veni la minister, voi analiza dosarul, dar termenul este de 4 zile, deci trebuie să fim foarte clari şi să citim HG", a subliniat Stelian Ion.

 

Şedinţa de guvern programată în prima parte a zilei de miercuri a fost suspendată, urmând să fie reluată la ora 19,00,

 

Premierul Florin Cîţu a susţinut miercuri că procedurile de avizare pentru Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" au fost respectate, dar nu a fost adoptat pentru că era un aviz de la Ministerul de Finanţe cu observaţii. Întrebat dacă va fi aprobat acest proiect cu riscul ca USR PLUS să iasă de la guvernare, premierul a răspuns: "Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele şi procedurile îndeplinite, trece". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor