Stelian Ion: PSD de la bun început a spus că va ataca la CCR legea de desfiinţare a SIIJ

Stelian Ion: PSD de la bun început a spus că va ataca la CCR legea de desfiinţare a SIIJ

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat joi că PSD a spus "de la bun început" că va ataca la CCR legea de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, deşi nu ar exista temei juridic în acest sens.

"În ce priveşte atacul la CCR, PSD de la bun început a spus că va ataca la CCR legea de desfiinţare a SIIJ, deci mă aştept să o facă. Aşa cum văd eu textul, din ce a reieşit, din punctul meu de vedere, nu are acest potenţial (proiectul de lege - n.r.), dimpotrivă, exista o decizie a Curţii care ar fi putut fi invocată într-o anumită situaţie, dacă nu se punea ceva în locul acestei secţii şi iată că s-a făcut", a declarat Stelian Ion, la Parlament, la finalul şedinţei Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, care a votat în favoarea desfiinţării SIIJ.

El a menţionat în context că, zilele trecute, un proiect foarte important pentru sistemul judiciar, solicitat de sistem, respectiv de CSM, pentru că există un blocaj la nivel de personal şi nu au mai fi putut fi susţinute examene la INM, a picat la CCR în urma unei sesizări făcute de PSD.

"Este o decizie pe care o aşteptăm. Aşteptăm redactarea pentru a pune în acord rapid aceste articole, însă nu putem decât să constatăm starea de fapt. Nu pot decât să constat decât că, în urma acelei sesizări făcute de PSD, iată s-a blocat din nou posibilitatea de a se organiza concursuri de admitere la INM", a adăugat ministrul Justiţiei.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, joi, raport favorabil proiectului privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, adoptând mai multe amendamente.

Stelian Ion a precizat că speră totuşi ca varianta finală a proiectului să fie cea trimisă de Guvern la Parlament, apreciind că, "teoretic", amendamentul referitor la avizul CSM poate fi eliminat la Senat, "prin negocieri, prin discuţii politice".

"Mi-aş dori ca varianta finală să fie cea trimisă de Guvern. (...) Nu putem lăsa lucrurile aşa. Dar, iată, pentru a debloca, s-a ajuns la această situaţie. Dacă la Senat se va veni cu altă variantă...", a adăugat el.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că social-democraţii vor ataca la Curtea Constituţională proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, considerând că amendamentul adoptat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor la acest proiect este neconstituţional

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 De citit!

4 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

5 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români