STENOGRAME Priviți, acest specimen, inspector antifraudă, preferă șpaga în locul bonusului salarial!/Imagini de la flagrantul procurorilor și precizările ANAF

STENOGRAME Priviți, acest specimen, inspector antifraudă, preferă șpaga în locul bonusului salarial!/Imagini de la flagrantul procurorilor și precizările ANAF

Inspectorul antifraudă Andrei Petru Dimitriu, unul dintre funcționarii Agenției Naționale de Administrare Fiscală acuzați că protejau firme de ridesharing care nu își plăteau taxele la bugetul de stat, a fost prins în flagrant de către procurori în timp ce primea o tranșă de 3.000 euro, potrivit unor surse judiciare citate de Digi24. În acest dosar, DNA a făcut percheziții în opt locuri din București, Ilfov și Giurgiu. Potrivit unor stenograme din dosar obținute de Digi24.ro, inspectorul prefera să ia șpagă de la contribuabilul cercetat în locul bonusului salarial, care este prea mic.

Flagrant Andrei Petru Dimitriu, Inspector anti-fraudă ANAF Flagrant Andrei Petru Dimitriu, Inspector anti-fraudă ANAF

ACTUALIZARE 12.10 Potrivit unor stenograme de la dosar, obținute de Digi24.ro, într-o conversație cu un bărbat identificat drept Daniel Neacșu, inspectorul ANAF Andrei Petru Dimitriu spune că, în loc să ia salariul oferit drept bonus când se recuperează un prejudiciu mai mare de 10 milioand de euro, preferă să vorbească cu contribuabilul controlat pentru a-i fi remisă suma de 1 milion de euro din totalul prejudiciului și să-i rezolve problema altfel.

DIMITRIU ANDREI PETRU: Polițistul local... gardianul public are salariul mai mare decât mine... tu-mi ceri să mă duc și la multinaționale, să-ți aduc zeci de milioane, sute de milioane...

NEACȘU DANIEL: Da

DIMITRIU ANDREI PETRU: Râdeau ăștia că da, au băgat acuma premierea noastră.

Și au stabilit ca și barem de premiere încă... până-n două salarii o singură daăã, nu tot timpul... două sau trei... dacă descoperi și incasezi prejudicii mai mari de 10 milioane de euro. Să dai tu amendă, prejudiciu și-ncasat. Păi nu mai bine vorbesc io cu ăla ...(râde)... și-i zic «Cât imi dai?». Mai mari... de la 10 milioane in sus. Bă băiatule, 10 milioane în sus, nu găsești pe toate... asta înseamnă 50 de milioane lei noi.

Nu mai bine vorbești cu ăla «Bă băiatule... două salarii, decât să iau două salarii din alea, hai că... plăteste și tu 1 milion și...»”

NEACȘU DANIEL: ... (râde)...

DIMITRIU ANDREI PETRU: „Mai treci și pe la casierie și-o rezolvăm.”

NEACȘU DANIEL: Normal.

DIMITRIU ANDREI PETRU: ... (râde) ...

NEACȘU DANIEL: Da.

DIMITRIU ANDREI PETRU: Apropo de ... (neinteligibil) ...

NEACȘU DANIEL: Dar cum e cu conturile astea acuma, cu Revolutul, ce, verifică ei tranzacțiile sau ce? Care e problema, că nu-nțeleg, nu știu? M-ai făcut curios c-ai zis tu acum.

DIMITRIU ANDREI PETRU: Înainte Revolut-ul... Revolut-ul aparținea de nu-stiu ce țară, Cipru, Grecia ... (expresie obscenă)..

NEACȘU DANIEL: Da

Știrea inițială. Inspectorul respectiv ar fi pretins între 15.000 și 20.000 de euro pentru a interveni în vederea soluționării favorabile a unor controale efectuate la o societate de ridesharing, mai spun sursele menționate.

Mita ar fi fost oferită de reprezentanții unor firme vizate de verificările desfășurate de alți inspectori de la Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), structură în care activează și funcționarul reținut. Faptele ar fi avut loc în perioada martie-mai anul acesta.

Procurorii au desfășurat joi mai multe percheziții în opt locuri din București, Ilfov și Giurgiu au ridicat mai multe probe.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a făcut precizări în legătură cu ancheta desfășurată de DNA și a spus că susține demersurile procurorilor, având o politică de „toleranță zero față de corupție”.

„Prin politica de toleranţă zero faţă de corupţie, conducerea ANAF susţine necondiţionat demersurile organelor de urmărire penală şi asigură implementarea tuturor măsurilor legale necesare prevenirii şi combaterii acestui flagel. Reafirmăm hotărârea ANAF de a menţine un grad ridicat de încredere şi de a respecta standardele de integritate şi corectitudine asumate, promovând totodată profesionalismul și etica în toate activitățile sale”, a explicat instituția, într-un comunicat de presă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul președinte adevărat al României...

2 BREAKING Nicușor le-a și făcut programul de guvernare?

3 Circul ia amploare! / „S-a denunțat public, am martori” / Simion îl acuză pe Becali că i-a propus „șmecherii” odată ce ajunge președinte

4 ALERTĂ 61 de milioane de lei dați de guvernul Ciolacu în 2025 pentru biserici din diaspora care au răspândit mesaje extremiste și anti-occidentale, in…

5 BREAKING Președintele Nicușor Dan s-a întâlnit în taină cu oamenii tehnici din mediul de afaceri