Stephen Hawking avertizează: Oamenii trebuie să părăsească Pământul, în cel mult 100 de ani

Stephen Hawking avertizează: Oamenii trebuie să părăsească Pământul, în cel mult 100 de ani

Cosmologul și fizicianul Stephen Hawking susține că, în următorii 100 de ani, oamenii trebuie să părăsească planeta Pământ, întrucât există riscul extinției, informează The Telegraph, citat de Digi24.

Profesorul Hawking a făcut comentariile în cadrul show-ului BBC Tomorrow's World, în care a declarat că „timpul se termină pentru Pământ din cauza schimbărilor climatice, a suprapopulării și a altor riscuri, cum ar fi loviturile asteroizilor”.  Hawking nu se află la prima declarație de acest fel. Renumitul profesor a declarat anterior că suntem la „cel mai periculos punct din istorie” deoarece „avem tehnologia necesară distrugerii planetei pe care trăim și nu am dezvoltat încă abilitatea necesară pentru a scăpa de acest lucru”.

În emisiunea Tomorrow's World Stephen Hawking și fostul său student Christophe Galfard călătoresc în jurul lumii pentru a explora modul în care oamenii ar putea călători în spațiu - și să locuiască acolo.

Stephen Hawking s-a născut la 8 ianuarie 1942, în Oxford/ Anglia, şi este fizician englez, teoretician al originii universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deţinută cândva de Isaac Newton. Din 1963, de la vârsta de 21 de ani, Hawking suferă de o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...