Știai că omleta cu spanac și ciuperci nu îngrașă, dar te menține sătul ore bune?

Știai că omleta cu spanac și ciuperci nu îngrașă, dar te menține sătul ore bune?

Mesele cu puține calorii au câștigat popularitate ca strategie de gestionare a greutății și de promovare a sănătății generale. Având ingrediente dense în nutrienți și consumate în porțiuni atente, mesele hipocalorice pot ajuta la crearea unui deficit caloric, esențial pentru pierderea în greutate.

Publicația SheFinds a vorbit cu Susan Schachter, dietetician autorizat, nutriționist și cofondator al 120/Life, și cu Dr. Alex Foxman pentru a afla rețete de alimente delicioase cu puține calorii. Vă prezentăm trei opțiuni:

Supă de linte

Plină de proteine vegetale și fibre, lintea vă ajută să țineți foamea la distanță. De asemenea, fibrele ajută la digestie și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind căderile de energie și reducând pofta de gustări nesănătoase. Puteți adăuga o varietate de legume și condimente pentru a crea diferite profiluri de arome fără a adăuga calorii în exces.

„Lintea este săracă în calorii și bogată în nutrienți, ceea ce o face o masă sănătoasă și sățioasă. De asemenea, are preț accesibil și poate fi găsită în majoritatea magazinelor alimentare”, a declarat Susan Schachter.

Ingrediente: 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 2 tulpini de țelină, 1 cană de linte verde uscată, 4 căni de bulion de legume, 2 morcovi, 1 frunză de dafin, sare și piper după gust.

Instrucțiuni:

  • Într-o oală mare se sotează ceapa, usturoiul și țelina în ulei de măsline până când acestea se înmoaie.
  • Adăugați lintea, bulionul de legume, morcovii și frunza de dafin. Se amestecă bine pentru a se combina.
  • duceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul la mic și lăsați să fiarbă timp de 30-40 de minute sau până când lintea este fragedă.
  • Îndepărtați frunza de dafin și asezonați cu sare și piper după gust.
  • Serviți supa de linte fierbinte.

Omletă cu spanac și ciuperci

Omleta cu spanac și ciuperci este o opțiune ideală pentru cei care sunt atenți la greutatea lor. Ouăle îți oferă proteine și te mențin sătul până la următoarea masă. Alături de acestea se găsesc spanac și ciuperci – cu puține calorii, dar pline de vitamine și minerale.

Dr. Foxman spune că aceasta este rețeta perfectă pentru cei care își controlează greutatea.

„Această combinație susține menținerea mușchilor și oferă nutrienți precum fierul și vitamina D, care sunt adesea mai necesari pe măsură ce oamenii îmbătrânesc”, spune el.

Brânză de vaci cu ananas și semințe de chia

Brânza de vaci, plină de proteine, te menține sătul pentru ore întregi. Apoi mai este și ananasul, care adaugă o dulceață tropicală și o explozie de vitamine și fibre fără să te încarce cu calorii.

Și să nu uităm de semințele de chia. Mici, dar puternice, acestea sunt pline de grăsimi sănătoase și fibre care vă mențin digestia în regulă. Împreună, această combinație formează o gustare sau o masă delicioasă, cremoasă și satisfăcătoare, care vă va ajuta să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate fără să vă simțiți privați. Rețeta este simplu de preparat, gustoasă și nutritivă.

Dr. Foxman spune că semințele de chia în mod specific „sunt o sursă excelentă de fibre și omega-3”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro