Sticlele de apă, permise din nou în cabina avioanelor

Sticlele de apă, permise din nou în cabina avioanelor

Restricțiile de securitate privind lichidele și laptopurile din bagajele de mână din aeroporturi ar putea fi eliminate în Marea Britanie în termen de doi ani, datorită scanerelor 3D de înaltă tehnologie.

Sticlele de apă ar putea fi permise din nou în bagajul de mână FOTO Shutterstock

Guvernul ia în considerare introducerea scanerelor mai avansate până la jumătatea anului 2024, a declarat o sursă pentru BBC , deși încă nu a fost luată o decizie finală.

Echipamentul, similar scanerelor CT folosite în spitale, oferă o imagine mai clară a conținutului unei genți.

Cotidianul The Times a relatat că miniștrii au efectuat o analiză și că un anunț va fi făcut înainte de Crăciun.

În prezent, pasagerii care transportă lichide în bagajul de mână nu pot transporta decât recipiente cu o capacitate maximă de 100 ml. Acestea trebuie să fie prezentate personalului de securitate într-o singură pungă de plastic transparentă, resigilabilă, cu o capacitate maximă de un litru și care măsoară aproximativ 20 cm pe 20 cm. Aceste limite sunt în vigoare din noiembrie 2006.

Tehnologia din aeroport care ajută la prevenirea întârzierilor

Scanerele 3D au fost testate pe Aeroportul Heathrow din Londra, începând cu 2017. Directorul executiv al acestuia, John Holland-Kaye, a declarat pentru ziarul The Times: „Le implementăm lent.”

„Am început extinderea zonei de securitate la terminalul 3, ce are mai multe scanere CT. Avem ca termen limită jumătatea lui 2024 de la Ministerul Transporturilor”.

Tehnologia este deja utilizată de mai mulți ani de aeroporturile din SUA, precum Hartsfield-Jackson din Atlanta și O'Hare din Chicago.

Oficialităţi guvernamentale britanice au precizat că după introducerea noului sistem de scanare practic nu se va mai aplica interdicţia asupra transportării de recipiente mai mari de 100 ml în bagajul de mână.

Ministerul Transporturilor britanic ceruse iniţial ca toate aeroporturile din Regatul Unite să fie dotate cu noile scanere de la 1 decembrie 2022, dar pandemia de COVID-19 a făcut ca acest termen să nu poată fi respectat.

Pentru luna septembrie, datele Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA) indică niveluri ale traficului de pasageri de numai 73% faţă de cele pre-pandemie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria