Știrbu despre solicitarea lui Pomohaci de sancționare a unor televiziuni: Comisia de cultură nu se ocupă de așa ceva

Știrbu despre solicitarea lui Pomohaci de sancționare a unor televiziuni: Comisia de cultură nu se ocupă de așa ceva

Membrii Comisiei de cultură a Camerei Deputaților au decis, miercuri, că nu au competența de a soluționa solicitarea lui Cristian Pomohaci de sancționare a unor televiziuni prin intermediul Consiliului Național al Audiovizualului pentru apărarea dreptului la imagine, însă deputații vor cere totuși de la CNA un punct de vedere.

 "Eu conduc această comisie din 2012, am tot primit astfel de scrisori, de adrese, de sesizări, este pentru prima dată când supunem așa ceva dezbaterii pentru că eu, personal, nu am crezut vreodată că este de demnitatea comisiei să discute așa ceva în plenul său. Este o adresă din partea unui cabinet de avocatură și reprezintă pe deja celebrul domn Cristian Pomohaci . Eu nu am să dau citire întregii adrese, este o întreagă polologhie aici. Pe scurt, vă spun că ni se solicită să obligăm Consiliul Național al Audiovizualului să se îndrepte cu anumite măsuri coercitive înspre anumite posturi de televiziune. Totodată, respectivul cabinet de avocatură ne spune că domnul este terfelit mediatic zilnic de aceste posturi de televiziune, fiind făcut în toate felurile, nu vreau să reproduc aici. Trebuie însă să facem un răspuns către respectivul cabinet de avocatură, prin care să îi îndemnăm să citească legea, să îi spunem că nu ne ocupăm noi de așa ceva, noi nu suntem instanță de judecată, că are la dispoziție posibilitatea să acționeze în instanță atât CNA, cât și acele posturi de televiziune", a declarat liberalul Gigel Știrbu în ședința comisiei.

Deputatul PSD Diana Tușa, vicepreședinte al comisiei, a precizat că este surprinsă că avocatul lui Pomohaci nu știe că doar instanța poate lua măsurile cerute Parlamentului.

"Nu este în atribuția comisiei niciuna dintre solicitările adresate, noi nu putem nici să interzicem continuarea emisiunilor difuzate de un post de televiziune, nici să obligăm anumite instituții media să își ceară scuze, nici să aplicăm amenzi, nici alte cerințe care au fost specificate. Mă surprinde faptul că, cu siguranță, doamna avocat știa că doar instanța de judecată poate să ia aceste hotărâri, în niciun caz o comisie de specialitate, de cultură din Parlament care nu are în atribuții aceste lucruri", a afirmat Tușa.

Un alt membru al comisiei, Nicolae Bacalbașa (PSD), a propus ca solicitarea să fie trimisă către Comisia de buget-finanțe.

"Să dirijăm această hârtie spre Comisia de buget-finanțe pentru că este vorba de fapt de o publicitate masivă a unui cântăreț de muzică populară care nu a fost fiscalizată, ca atare este, de fapt, evaziune fiscală masivă și problema este cine trebuie să plătească, beneficiarul sau posturile de televiziune", a arătat acesta.

La propunerea deputatului Marius Pașcan (PMP), membrii comisiei au decis totuși să trimită o adresă către CNA prin care să solicite acestei instituții punctul de vedere cu privire la sesizarea amintită.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”