Știre. DNA vrea 7 ani şi 6 luni pentru Dragnea, nu 3 ani şi jumătate. Amănunte EXPLOZIVE despre completele de judecată

Știre. DNA vrea 7 ani şi 6 luni pentru Dragnea, nu 3 ani şi jumătate. Amănunte EXPLOZIVE despre completele de judecată

Știre. DNA vrea 7 ani şi 6 luni pentru Dragnea, nu 3 ani şi jumătate. Amănunte EXPLOZIVE despre completele de judecată. Potrivit site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), atât procurorii DNA, cât şi o parte dintre inculpaţii din procesul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman au declarat apel.

Liviu Dragnea a declarat apel chiar a doua zi după sentinţa ICCJ prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi jumătate cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Astfel, apelul liderului PSD a fost înregistrat pe 22 iunie, dezvăluie  G4Media.ro .

Tot pe 22 iunie a formulat apel şi Floarea Alesu, fosta directoare de la Protecţia Copilului Teleorman, condamnată la 3 ani şi 7 luni cu executare pentru abuz în serviciu. Ea a fost găsită vinovată de instanţă pentru că a răspuns comenzilor fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, şi a acceptat ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două pesediste angajate la Protecţia Copilului Teleorman, să nu vină la serviciu, dar să primească în schimb salariu.

Una dintre femeile angajate fictiv, Adriana Botorogeanu, a declarat şi ea apel, pe 29 iunie, nemulţumită de decizia de condamnare, chiar dacă a primit cu suspendare. Au mai formulat apel fostele şefe de la Protecţia Copilului Teleorman, Rodica Miloş, Olguţa Şefu şi funcţionarii Mirela Marica, Constantin Balaban (condamnaţi fiecare la 3 ani cu suspendare) şi Gheorghe Nicuşor, condamnat la 1 an de detenţie cu suspendare.

În schimb, fosta soţie a liderului PSD, Bombonica Prodana, nu a declarat apel, însă termenul de 10 zile de la data comunicării deciziei în care poate fi formulat nu a expirat. În cazul ei, instanţa a constatat încetarea procesului penal, aşa cum a cerut şi DNA, după ce şi-a achitat partea ei de prejudiciu, peste 30.000 de lei din totalul de 108.000 de lei.

Şi DNA a formulat apel pe 28 iunie. Potrivit unor surse judiciare, procurorii sunt nemulţumiţi că instanţa l-a achitat pe Liviu Dragnea pentru infracţiunea de instigare la fals intelectual şi pentru că l-a condamnat doar la 3 ani şi 6 luni cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, deşi la ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul DNA a cerut aplicarea unei sancţiuni de 7 ani şi jumătate în cazul liderului PSD.

Decizia de condamnare a liderului PSD a fost luată pe 21 iunie de un complet de 3 judecători al ICCJ format din magistraţii Constantin Epure. Geanina Arghir şi Ştefan Pistol. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, preşedintele completului, Ştefan Pistol, făcând opinie separată în sensul achitării liderului PSD.

Ce urmează. Acum se aşteaptă motivarea deciziei de condamnare, judecătoarea Geanina Arghir fiind desemnată cu redactarea. Teoretic, magistraţii trebuie să motiveze în 30 de zile, dar în practică, niciodată nu respectă acest termen. Apoi, va începe apelul la Completul de 5 judecători (C5) al ICCJ. Sunt două astfel de C5, unul prezidat de vicepreşedintele ICCJ Iulian Dragomir şi altul de şefa interimară a Secţiei penale, Sorina Mirela Popescu. Vezi mai jos componenţa celor două C5 ale ICCJ, care ar putea da sentinţa definitivă până la sfârşitul acestui an în procesul lui Dragnea.

Trebuie precizat totuşi că unii dintre judecători s-ar putea abţine din diverse motive, ceea ce înseamnă că în locul lor vor intra supleanţii. De asemenea, dacă apelul nu va fi finalizat până la sfârşitul anului, componenţa celor două C5 se va schimba pentru 2019. În fecare an, în noiembrie, sunt traşi la sorţi judecătorii care vor face parte din cele două C5.

Completul de 5 Judecători P1 – Penal
Preşedinte – Vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecător Dragomir Ilie Iulian

Membrii titulari:
1. Judecător Neniţă Simona Cristina
2. Judecător Grădinaru Daniel
3. Judecător Dragomir Florentina
4. Judecător Lefterache Lavinia Valeria

Membrii supleanţi :

1. Judecător Cobzariu Maricela
2. Judecător Enescu Dan Andrei
3. Judecător Şelaru Valentin Horia
4. Judecător Cerbu Silvia

Completul de 5 Judecători P2 – Penal
Preşedinte – Preşedintele Secţiei penale judecător Popescu Mirela Sorina

Membrii titulari:

1. Judecător Popa Rodica Aida
2. Judecător Encean Simona Daniela
3. Judecător Rog Tatiana Lucia
4. Judecător Cîrnaru Simona

Membrii supleanţi :

1. Judecător Epure Constantin
2. Judecător Alexandrescu Anca Mădălina
3. Judecător Matei Ionuţ Mihai
4. Judecător Ilie Aurel Gheorghe


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?