ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 23 OCTOMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 23 OCTOMBRIE

* Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a publicat miercuri un proiect de Hotărâre de Guvern conform căruia salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 2.262 lei lunar, începând din ianuarie 2020, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 13,518 lei/oră.

* Puterea de cumpărare medie pe cap de locuitor este, în România, de 5.881 de euro, în timp ce suma medie pe care un european o are la dispoziţie pentru cheltuieli şi economii este de aproape trei ori mai mare, respectiv 14.739 de euro, reiese din datele unui studiu recent lansat de GfK.

* Cifra de afaceri a companiilor locale care activează în sectorul agriculturii va creşte cu aproape jumătate de miliard de euro în 2019, plasând agricultura printre sectoarele strategice ale economiei româneşti, arată estimările specialiştilor KeysFin, date publicităţii miercuri.

* Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut cu 0,8% (0,7% în termeni reali), până la 266,776 miliarde lei, în luna septembrie 2019, faţă de luna august, în timp ce, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, avansul este de 7,7% (4,1% în termeni reali), potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

* Depozitele în lei ale populaţiei au crescut cu 0,3% în septembrie 2019 faţă de luna august, până la 124,942 miliarde lei, iar faţă de luna septembrie 2018 au înregistrat un avans de 8,8% (5,2% în termeni reali), potrivit datelor Băncii Naţionale a României remise miercuri AGERPRES.

* Deşi în mod normal sezonul de schi în Austria începe după jumătatea lunii noiembrie, în staţiunea Kitzbuehel a fost deschisă încă de săptămâna trecută o pârtie cu o lungime de 700 de metri lungime şi 60 de metri lăţime care utilizează zăpadă reciclată, ceea ce a generat o dezbatere aprinsă între ecologişti şi responsabilii celebrei staţiuni, transmite AFP.

* Grupul francez de media Banijay este pe punctul de a prelua cel mai mare producător audiovizual mondial, Endemol Shine, pentru o sumă de aproape două miliarde euro, a declarat marţi pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, confirmând informaţiile apărute în presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...