ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 1 NOIEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 1 NOIEMBRIE

* Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din România, în primele nouă luni din 2019, au însumat 10,449 milioane, în creştere cu 4,4% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

* Valea Jiului ar putea beneficia de fonduri europene speciale în următorul exerciţiu financiar 2021-2027, prin alocări de tip Investiţie Teritorială Integrată, care se aplică momentan doar Deltei Dunării, a declarat, vineri, Roxana Mînzatu, ministrul interimar al Fondurilor Europene.

* Producţia de energie primară a scăzut cu 1,7%, în 2018 faţă de anul precedent, importurile de resurse energetice au crescut cu 4,2%, consumul intern brut de energie a urcat cu 0,4%, iar consumul final energetic a înregistrat o majorare cu 1,5%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

* Ferma de familie este, poate, forma de organizare cea mai rezistentă care poate să susţină domeniul agriculturii în perioada următoare şi trebuie să facem o legătură între fondurile structurale şi cele naţionale, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene (MFE) Alexandru Potor, într-o conferinţă de specialitate.

* România se înscrie, începând cu 1 noiembrie, în grupul select al ţărilor avansate din punctul de vedere al diseminării informaţiilor statistice care au îndeplinit cerinţele de aderare la Standardul FMI Special de Diseminare a Datelor (SDDS-PLUS), potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

* Comerţul românesc va înregistra, în acest an, cel mai spectaculos Black Friday din istorie, cu peste 10 milioane de produse vândute în numai câteva zile şi încasări de circa 300 de milioane de euro la nivelul lunii noiembrie, relevă datele unei analize a companiei de consultanţă Frames, realizată pe baza estimărilor din piaţă.

* Clever a obţinut aviz tehnic permanent ca operator al platformei digitale de transport alternativ de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, obligatoriu de la 1 noiembrie, şi anunţă că oferă sprijin gratuit şoferilor şi companiilor de transport alternativ pentru obţinerea autorizaţiei, a copiei conforme pentru maşină şi a ecusonului de transport alternativ pentru aplicaţia Clever, potrivit unui comunicat al companiei.

* Help Net achiziţionează lanţul de farmacii Proxi Pharm din Constanţa, ajungând astfel la un număr de 259 locaţii, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

* Indicele ROBOR la 3 luni a coborât vineri la 2,98% pe an, de la 2,99%, cotaţie anunţată cu o zi în urmă, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

* Trebuie să găsim cel mai bun echilibru în regulamentele europene, iar apoi în legislaţia naţională, astfel încât fermele de familie să reziste mai departe în spaţiul agricol, a afirmat, vineri, Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, într-o conferinţă de specialitate.

* Preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, este sub o presiune constantă pentru a repara relaţia grupului auto francez cu partenerul de alianţă Nissan, mai ales după anunţarea fuziunii dintre Fiat Chrysler Automobiles (FCA) şi PSA, se arată într-o analiză realizată de Bloomberg.

* Christine Lagarde, care şi-a preluat vineri atribuţiile de preşedinte al Băncii Centrale Europene, fiind prima femeie în această poziţie importantă, moşteneşte un set de instrumente aproape epuizat de la predecesorul ei, într-o perioadă în care inflaţia scăzută persistentă şi creşterea redusă arată limitele politicii monetare, se arată într-o analiză realizată de Deutsche Welle.

* Uniunea Europeană a produs în 2018 lumânări în valoare de 1,638 miliarde de euro, o creştere de 11% faţă de 2013, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

* EP Global Commerce (EPGC), vehiculul de investiţii deţinut în proporţie de 53% de miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi de 47% de investitorul slovac Patrik Tkac, a anunţat joi majorarea participaţiei deţinute la Metro AG, după încercarea din acest an, eşuată, de preluare a retailerului german, transmite Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…