ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 12 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 12 SEPTEMBRIE


* Producătorul de energie termică Elcen este pregătit să livreze agent termic locuitorilor Capitalei fără nicio sincopă în această iarnă, însă probleme sunt cu starea tehnică a conductelor Radet, dar şi cu plata facturii de către distribuitorul de căldură, astfel că Elcen riscă să nu mai poate plăti gazele pe care le primeşte de la Romgaz, a declarat, joi, Claudiu Creţu, administratorul special al Radet.

* Trenurile de metrou circulă cu viteză redusă joi pe Magistrala 2 Berceni - Pipera, ca urmare a unor lucrări care se efectuează la circuitele de cale între staţiile Piata Unirii 1 şi Universitate, direcţia Pipera, informează Metrorex

* Producţia industrială a scăzut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,1% în Uniunea Europeană, în iulie comparativ cu luna precedentă, România înregistrând cel mai semnificativ declin, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

* Complexul Energetic Oltenia va trebui să plătească în acest an certificate de emisii în valoare de 1,6 miliarde de lei, echivalentul a 51% din cifra de afaceri, a declarat, joi, directorul general al companiei, Sorin Boza, într-o conferinţă de profil.

* România are 105 companii în topul Fortune Global 500, în timp ce Polonia şi Cehia au 139, respectiv 111 de astfel de companii, potrivit comunicatului unei companii de consultanţă imobiliară remis joi AGERPRES.

* Cererea globală de ţiţei este afectată de problemele economice, a anunţat joi Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), fiind stimulată de preţurile mai scăzute, determinate de oferta abundentă, deoarece Statele Unite au detronat temporar Arabia Saudită din poziţia de cel mai mare exportator mondial de petrol, transmite Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...