ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 20 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 20 SEPTEMBRIE

* Alimentarea cu energie a aparatelor electrocasnice dintr-o locuinţă atunci când acestea sunt în stand-by poate creşte cu până la 180 de lei anual factura de electricitate, susţine compania germană E.ON într-un comunicat transmis AGERPRES.

* Un cutremur cu magnitudinea 4 pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţa, la ora locală 2:11, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 129 kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

* Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a contribuit în acest an la bugetul de stat cu venituri din tarife de peste 17,6 milioane de lei, până la 16 septembrie, faţă de 9,8 milioane de lei pe întregul an 2018, fiind înregistrată până acum o creştere a încasărilor de 203%, se arată într-un comunicat al ANRM remis vineri AGERPRES.

* Efectele negative ale Brexitului au ajutat anul trecut New York-ul să depăşească Londra, devenind principalul centru financiar al lumii, iar anul acesta decalajul între cele două oraşe s-a adâncit, pe fondul extinderii incertitudinilor privind modul în care Marea Britani va ieşi din UE, scrie Financial Times (FT).

* Google va efectua investiţii suplimentare de trei miliarde de euro (3,32 miliarde de dolari) pentru extinderea centrelor sale de date din Europa, a anunţat vineri directorul general Sundar Pichai, transmite Reuters.

* Rata şomajului în rândul persoanelor care aveau un nivel scăzut de educaţie era anul trecut de 12,5% la nivelul Uniunii Europene şi de 3,9% pentru cei cu un nivel terţiar de educaţie, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...