ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 21 IUNIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 21 IUNIE

ŞTIRILE AMIEZII

* România poate face pionierat în zona de blockchain, însă pentru acest lucru avem nevoie de o legislaţie care să ajute atât antreprenorii locali, dar şi să atragă antreprenori din alte state europene, a declarat, vineri, la Palatul Parlamentului, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

* Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, un Cod galben de furtuni, valabil în 35 de judeţe până sâmbătă dimineaţa şi a prelungit informarea de vreme instabilă şi disconfort termic în cea mai mare parte ţării, până duminică seara.

* Calendarul de adoptare a tehnologiilor 5G în România va fi respectat, iar licitaţia efectivă va avea loc la sfârşitul anului 2019, dar nu pot estima o sumă ce ar putea fi obţinută, fiind vorba despre un proces competitiv de selecţie, a afirmat, vineri, la Palatul Parlamentului, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

* Circulaţia rutieră pe bulevardul Eroii Sanitari, pe segmentul dintre strada Sf. Elefterie şi bulevardul Eroilor, şi bulevardul Drumul Taberei, pe segmentul cuprins între intersecţiile cu Valea Ialomiţei şi cu Valea Argeşului, va fi reluată sâmbătă, 22 iulie, după ora 10:00, anunţă Metrorex într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

* Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Itinera SPA au semnat contractul pentru construcţia pasajului Olteniţa, în valoare de 169,5 milioane de euro, fără TVA, potrivit unui comunicat al CNAIR, remis, vineri, AGERPRES.

* Aproape jumătate (49,5%) din datoria guvernamentală a României era deţinută anul trecut de nerezidenţi, în timp ce corporaţiile financiare deţineau 47,8% şi entităţile rezidente nefinanciare 2,7%, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

* Grupul elen de construcţii Aktor a anunţat joi că a obţinut un contract în valoare de 627 de milioane de euro pentru modernizarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria, din România, informează publicaţia elenă Kathimerini.

* Compania bulgară Eurohold a semnat joi un acord privind achiziţionarea activelor CEZ din Bulgaria pentru 335 de milioane de euro (377,9 milioane de dolari), transmit AFP şi Reuters.

* PIB-ul Italiei ar urma să se contracteze în trimestrul doi din 2019, a estimat Institutul Naţional de Statistică (Istat), după ce economia abia a ieşit din recesiunea cu care s-a confruntat în a doua parte a anului trecut, înregistrând un avans de doar 0,1% în primele trei luni din acest an, transmit ANSA şi Xinhua.

* Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut instrumente muzicale în valoare de peste 1,9 miliarde de euro (inclusiv piese şi accesorii pentru astfel de articole), iar aproximativ două treimi din acestea (1,2 miliarde de euro ) au fost tranzacţionate în interiorul blocului comunitar, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

2 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

3 Americanii trimit în Ucraina varianta „rachetă” a tancului Abrams

4 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă

5 VIDEO „Batalionul Dubai” / Milionarii ucraineni din Golful Persic