ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 25 OCTOMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 25 OCTOMBRIE

* Peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale şi energie electrică au fost identificate de specialiştii Delgaz Grid, în perioada ianuarie - septembrie, cazuri care au generat pierderi de peste 4,4 milioane de lei pentru companie.

* Preţurile serviciilor culturale (cinematografe, muzee, teatre, librării, grădinii zoologice, taxa radio tv) în Uniunea Europeană au crescut, în medie, cu 1,7% pe an în perioada 2010 şi 2018, însă în trei state membre aceste preţuri au scăzut iar cele mai mari reduceri au fost înregistrate în România (minus 1,5% pe an în medie), arată datele publicate vineri de Eurostat.

* Ministerul Muncii propune menţinerea la 400 de lei a ajutorului acordat veteranilor de război şi văduvelor veteranilor de război, pentru anul 2019, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul instituţiei.

* Federaţia Sindicatelor Silva organizează marţi, 29 octombrie, un protest în faţa sediului Camerei Deputaţilor pe fondul intensificării cazurilor de agresiune asupra personalului silvic.

* Grupul auto francez Renault a anunţat vineri o scădere a vânzărilor în trimestrul al treilea, ca urmare a declinului producţiei partenerilor Nissan şi Daimler, închiderii pieţei iraniene şi scăderii cererii pentru automobile echipate cu motoare diesel, informează Reuters.

* Energia eoliană offshore ar putea deveni cea mai importantă sursă de electricitate a Europei iar la nivel mondial capacităţile de producţie ar putea să se majoreze de 15 ori până în 2040, graţie reducerilor de cost şi progreselor tehnologice, a anunţat vineri Agenţia Internaţională a Energiei, informează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …