ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 6 MARTIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 6 MARTIE

* Un număr de 90.000 de copii din România au ambii părinţi plecaţi la muncă în afara ţării, dar autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru întoarcerea lor, a afirmat, miercuri, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

* Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în trimestrul IV 2018 o rată de creştere de 0,61% faţă de trimestrul precedent şi de 13,09% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, potrivit datelor date miercuri publicităţii de Institutul Naţional de Statistică (INS).

* Pe durata mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi elaborată Declaraţia de la Bucureşti, un document cadru care va pune bazele mecanismelor prin care opinia copiilor va deveni o componentă constantă a proceselor decizionale la nivel european, a afirmat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, într-o conferinţă.

* Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) anunţă demararea unor controale în zona arealului Acumulării Colibiţa, ca urmare a informaţiilor din mass-media, conform cărora proprietarii unor imobile situate în acea zonă deversează apă menajeră în lac, se arată într-un comunicat al instituţiei, transmis miercuri AGERPRES.

* Unilever a făcut primul pas în implementarea angajamentelor asumate faţă de Consiliul Concurenţei pentru a putea prelua Betty Ice şi a publicat lista locaţiilor din care companiile îşi vor retrage vitrinele frigorifice.

* BCR Leasing anunţă numirea în funcţia de preşedinte executiv a lui Vlad Vitcu, cel care conduce, din 2013, Divizia Corporate BCR din nord-estul României.

* Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a scăzut miercuri cu 0,04 puncte procentuale faţă de valoarea de luni, până la 3,18% pe an, de la 3,22%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

* Mai mult de jumătate dintre companiile globale (59%) susţin că respectă majoritatea sau chiar toate normele de aplicare a Regulamentului General privind Protecţia Datelor (GDPR), în timp ce aproximativ o treime dintre entităţile care au implementat aceste norme au avut pierderi de peste 500.000 de dolari, în 2018, arată datele unui Raport de specialitate, prezentat miercuri de Dorin Pena, director general Cisco România, la un eveniment de specialitate.

* Telekom România va majora preţurile abonamentelor din portofoliul fix şi mobil, pentru clienţii rezidenţiali şi de business, începând cu 15 aprilie 2019, ca urmare a creşterii costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicaţii, informează compania printr-un comunicat remis AGERPRES.

* OTP Bank România a înregistrat în 2018 o creştere semnificativă a volumului în sold al finanţărilor corporate în domeniul imobiliar, cu 43,8% faţă de anul 2017.

* Peste 100 de membri ai Federaţiei Sanitas protestează, miercuri dimineaţă, în faţa Ministerului de Finanţe, nemulţumiţi de efectele OUG 114/2018 asupra celor care activează în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale şi medicinei şcolare.

* Peste 13 milioane de persoane din Uniunea Europeană desfăşurau în 2017 activităţi economice legate de turism, aproape opt milioane lucrau în industria alimentară şi cea a băuturilor, iar două milioane în transporturi, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

* Există posibilitatea unor consolidări suplimentare în sectorul bancar maghiar deoarece piaţa se poate adapta în mod sustenabil la cinci sau şase jucători mari, a afirmat miercuri guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei (NBH), Gyorgy Matolcsy, pentru site-ul de ştiri novekedes.hu, transmite Reuters.

* SelfPay, liderul local al pieţei de terminale de plată de tip self-service, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 73,5 milioane de lei, în creştere cu 11% faţă de anul anterior.

* Fostul preşedinte al Nissan Carlos Ghosn, acuzat de încălcare a legislaţiei financiare şi abuz de încredere, a fost eliberat miercuri din închisoare, după ce a depus cauţiunea în valoare de un miliard de yeni (nouă milioane de dolari), transmit BBC, Reuters şi Kyodo.

* Aproximativ 30% din locurile în parlamentele naţionale din Uniunea Europeană erau anul trecut ocupate de femei, procentul fiind în creştere din 2003, când acestea reprezentau o cincime (21%), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

* Autoritatea de concurenţă a Comisiei Europene (CE) intenţionează să transmită în această primăvară plângeri oficiale producătorilor auto germani BMW, Daimler şi Volkswagen, acuzaţi de o înţelegere secretă în domeniul emisiilor motoarelor diesel, a anunţat miercuri publicaţia Handelsblatt, transmite Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…