ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 11 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 11 SEPTEMBRIE

* Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig a fost învinsă de germanca Laura Siegemund, a opta favorită, cu 6-2, 5-7, 7-5, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de al Hiroshima (Japonia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu şi slovena Katarina Srebotnik au fost învinse de cuplul Miyu Kato (Japonia)/Storm Sanders (Australia), cu 6-4, 6-3, miercuri, în prima rundă a probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Hiroshima (Japonia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Antrenorul echipei FC Botoşani, Marius Croitoru, s-a arătat optimist înaintea meciului de sâmbătă contra formaţiei Dinamo Bucureşti, din etapa a noua a Ligii I de fotbal. El a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la toate meciurile disputate a crezut în victoria echipei sale şi, implicit, crede şi în victorie la meciul contra echipei din Ştefan cel Mare.

* Selecţionata Braziliei a fost învinsă de reprezentativa statului Peru cu scorul de 1-0 (0-0), marţi, la Los Angeles, într-un meci amical.

* Fostul internaţional croat Robert Prosinecki a anunţat marţi că a decis să continue ca selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Bosniei-Herţegovina, după ce duminică îşi anunţase demisia, după eşecul cu Armenia (2-4), din preliminariile EURO 2020, transmite EFE.

* Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a deschis marţi o procedură disciplinară împotriva Federaţiei franceze de fotbal (FFF), din cauza întârzierii loviturii de începere a meciului Franţa - Albania (4-1), disputat sâmbătă în preliminariile EURO 2020, relatează AFP.

* Selecţionata micului stat Djibouti s-a calificat în turul al doilea al preliminariilor zonei Africa pentru Cupa Mondială de fotbal din 2022, după o ''dublă'' cu o altă reprezentantă minusculă de pe continent, Eswatini (ex-Swaziland).

* Fotbalistul Jordan Stevens, 19 ani, de la clubul Leeds United din liga secundă a Angliei, a fost suspendat şase săptămâni din cauza încălcării regulamentelor privind pariurile sportive, relatează EFE.

* Diego Maradona, legenda fotbalului argentinian, a promis că va face totul ca antrenor pentru a salva de la retrogradare clubul Gimnasia y Esgrima La Plata, lanterna roşie din Superliga Argentinei, relatează AFP.

* Antonio Brown, o vedetă a fotbalului american, transferat recent de New England Patriots, campioana en titre din NFL, a fost acuzat de viol către fosta lui preparatoare fizică, aceasta depunând o plângere federală marţi în Florida, relatează AFP.

* Selecţionata Arabiei Saudită a terminat la egalitate cu echipa Yemenului, 2-2, marţi, în deplasare, într-un meci din Grupa D a preliminariilor asiatice ale Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

* O parte a suporterilor selecţionatei de fotbal a Hong Kong-ului au fluierat marţi propriul imn naţional, care este şi cel al Chinei, înaintea meciului cu Iranul (0-2) din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, în semn de protest faţă de politica Beijingului din ultimele luni, relatează AFP.

* Fostul mare baschetbalist american Michael Jordan a anunţat marţi că va face o donaţie de un milion de dolari organizaţiilor umanitare pentru a veni în sprijinul populaţiei din Bahamas, lovită săptămâna trecută de uraganul Dorian, relatează AFP.

* Ciclistul sloven Primoz Roglic, actualul tricou roşu din Turul Spaniei, şi-a prelungit contractul cu Jumbo-Visma până în 2023, a anunţat echipa olandeză.

* Familia automobilismului sportiv s-a reunit marţi la Chartres, în apropiere de Paris, în jurul apropiaţilor francezului Anthoine Hubert, pentru a-i aduce un ultim omagiu pilotului de Formula 2 care şi-a găsit sfârşitul într-un accident pe circuitul belgian Spa-Francorchamps în ziua de 31 august, relatează AFP.

* Selecţionata Europei a câştigat meciul de atletism cu echipa Statelor Unite, cu scorul de 724,50-601,50 puncte, marţi, la Minsk. România a avut două reprezentante în echipa Europei, ambele la săritura în lungime, Alina Rotaru ocupând locul 4 în această probă, cu 6,52 metri, devansată de Nastasia Mironcik-Ivanova (Belarus), 6,74 m, de Marina Beh-Romanciuk (Ucraina), 6,73 m, şi Brittney Reese (SUA), 6,71 m. Florentina Iuşco a ratat toate cele trei încercări.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...