ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 4 OCTOMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 4 OCTOMBRIE

* Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Bogdan Vintilă, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Dinamo, de sâmbătă, din cadrul etapei a 12-a a Ligii I, va fi un derby în ciuda locurilor ocupate de cele două echipe în clasament în momentul de faţă.

* Fotbalistul echipei FCSB, Dennis Man, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că fotbaliştii dinamovişti au fost mai motivaţi în ultimele derby-uri, sperând ca acest lucru să se schimbe în partida de sâmbătă, din cadrul etapei a 12-a a Ligii I.

* Atleta Katarina Johnson-Thompson din Marea Britanie a câştigat medalia de aur în proba de heptatlon din cadrul Campionatelor Mondiale de la Doha, cu 6.981 puncte (nou record personal), devansând-o în clasamentul final pe belgianca Nafissatou Thiam, deţinătoarea titlului.

* Atletul spaniol Orlando Ortega, clasat pe locul al cincilea în proba de 110 m garduri de la Doha, a intrat în posesia medaliei de bronz, la masa verde, după ce organizatorii Campionatelor Mondiale 2019 au stabilit că sportivul a fost jenat în timpul finalei care a avut loc miercuri, informează AFP.

* Juriul de apel al IAAF a respins o reclamaţie a delegaţiei Chinei la Mondialele de atletism de la Doha, care a contestat acordarea medaliei de bronz spaniolului Orlando Ortega în finala probei de 110 m garduri, deşi s-a clasat iniţial pe locul 5, relatează EFE.

* Organizatorii Cupei Mondiale de rugby din Japonia au anunţat vineri că au vândut 1,8 milioane de bilete de intrare pentru cele 48 de meciuri din cadrul competiţiei, atingându-şi astfel obiectivul, informează AFP.

* Echipa de rugby a Franţei, triplă vicecampioană mondială, i-a pierdut pentru restul Cupei Mondiale 2019 din Japonia pe Thomas Ramos şi Peato Mauvaka din cauza accidentărilor, relatează Reuters.

* Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, care vizează fotoliul de lider ATP în acest final de sezon, a declarat forfait pentru turneul Masters 1.000 de la Shanghai, care va debuta duminică, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii stângi, au anunţat vineri organizatorii chinezi, care îl citează pe jucător, informează AFP.

* Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului ATP de la Tokyo, dotat cu premii totale în valoare de 1.895.250 dolari, învingându-l în două seturi, 6-1, 6-2, pe francezul Lucas Pouille, vineri, la capătul unui meci care a durat doar 50 de minute.

* Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, cap de serie numărul unu, s-a calificat vineri în semifinalele turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii de 8.285.274 dolari, după ce a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova, cap de serie 7, cu 4-6, 6-4, 6-3.

* Tenismanul britanic Andy Murray, fostul număr unu mondial, care încearcă să revină în top după ce i-a fost implantată o proteză la şold, în luna ianuarie, s-a oprit în sferturile de finală la turneul ATP de la Beijing, fiind învins în două seturi, 6-2, 7-6 (7/3), de austriacul Dominic Thiem, într-o partidă disputată vineri.

* O dronă a forţat o întrerupere temporară a jocului în prima repriză a confruntării dintre F91 Dudelange (Luxemburg) şi Qarabag FK (Azerbaidjan), disputată joi în cadrul grupei A a Europa League, relatează Reuters.

* Pilotul nord-irlandez Kris Meeke (Toyota) a preluat conducerea în Raliul Marii Britanii, a 12-a etapă a Campionatului Mondial de raliuri (WRC), după proba specială de deschidere, desfăşurată joi seara, pe o ploaie puternică, pe pista circuitului de la Oulton Park (Anglia).

* Pilotul spaniol Marc Marquez (Honda), care luptă pentru câştigarea celui de-al şaselea său titlu de campion mondial la MotoGP, a suferit o căzătură dură în timpul primei sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Thailandei, desfăşurată vineri.

* Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, îşi continuă pregătirile în vederea debutului la Raliul Dakar, urmând să participe începând de sâmbătă la Raliul Marocului, informează AFP.

* Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat că dezvoltă în prezent noi teste pentru depistarea sportivilor dopaj, bazate pe picături uscate de sânge, o nouă metodă "care ar putea schimba datele" în vederea Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, informează AFP.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”