ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 1 AUGUST

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 1 AUGUST

Direcția Națională Anticorupție precizează că perchezițiile efectuate luni la sediul Guvernului vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate faptelor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017.

"Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15,00 — 19,00, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017", se arată într-un comunicat al DNA.

* Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va desfășura începând din august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

* Proprietarii terenurilor și clădirilor abandonate din sectorul 2 riscă să fie supraimpozitați cu 500% începând de anul viitor dacă nu intervin de urgență pentru remedierea problemelor, anunță Primăria Sectorului 2.

* Pictura "Transport de provizii pe front" de Sava Henția, redată circuitului expozițional în urma unui complex proces de restaurare, va fi prezentată publicului în cadrul seriei "Exponatul lunii", în august, la Muzeul Național de Istorie a României.

* Fondatorul Clubului Militar Român de Reflecție Euro-Atlantică, colonelul în rezervă Ion Petrescu, a afirmat în cadrul forumului 'Defence and Dialougue in Eastern Europe' că în septembrie 100.000 de militari ruși se vor antrena în dreptul țărilor baltice și pentru prima dată vor exersa folosirea bombei atomice la nivel tactic. El a catalogat situația în zona Mării Negre ca fiind "extrem de tensionată".

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia