ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 11 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 11 APRILIE

* Jurnalistul Dan Andronic s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupție. La intrarea în sediul DNA el a susținut că este vorba despre un dosar ''mai vechi''.

* Birourile permanente reunite ale Parlamentului au aprobat ca senatorii și deputații să se reunească într-o ședință comună jubiliară, pe 26 aprilie, dedicată aniversării Centenarului "Iași — Capitala Regatului României 1916 — 1918 și Oraș al Marii Uniri" și împlinirii a 100 de ani de la dezbaterile și adoptarea de către Senat și Adunarea Deputaților, reunite la Iași, a legilor reformatoare ale statului român: legea agrară și legea electorală.

* Plenul Camerei Deputaților a decis să retrimită Comisiei juridice proiectul de lege pentru modificarea Codului penal, care prevede înlocuirea ''conflictului de interese'' cu sintagma ''folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane''.

* Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind vaccinarea. ''Scopul principal al acestei legi nu este acela de a sancționa părinții sau reprezentanții legali ai copiilor, ci acela de a asigura o informare mai bună a acestora, asupra tipurilor de vaccinuri administrate, asupra beneficiilor acestora, asupra stării de sănătate a copiilor, asupra riscurilor la care se expun prin nevaccinare", precizează inițiatorii, în expunerea de motive.

* Primarul general Gabriela Firea a anunțat, în debutul ședinței Consiliului General al Municipiului București, că Primăria Capitalei dorește să propună Ambasadei Italiei un alt teren în schimbul suprafeței de 3.087 metri pătrați care face parte din Parcul ''Nicolae Iorga'' de pe Calea Victoriei.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...