ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 12 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 12 APRILIE

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis o cerere a fostului senator Dan Șova de sesizare a Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a art. 297, coroborat cu art. 175 din Codul penal, care se referă la abuzul în serviciu săvârșit de funcționarii din regiile și companiile de stat.

* Angajatul Școlii speciale nr. 4, care a dezvăluit abuzurile din unitatea de învățământ, este cercetat disciplinar de conducerea școlii, informează Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități. În replică, Maria Ștefania Manea, inspector în cadrul IȘMB, a declarat, pentru AGERPRES, că angajatul nu este cercetat disciplinar din cauza faptului că a făcut dezvăluirile, ci pentru că a filmat "cu o cameră ascunsă", dar și pentru că pleca din timpul programului.

* Primarul general Gabriela Firea a anunțat că în București vor exista 50 de puncte dedicate colectării selective, automatizate sau deservite de operatori, unde cetățenii vor putea obține bani sau vouchere în schimbul deșeurilor reciclabile. Totodată, ea a precizat că, în foarte scurt timp, în Capitală vor fi instalate 34 de stații de monitorizare a calității aerului și 20 de echipamente pentru măsurări indicative.

* Principesa Margareta și principele Radu vor sărbători Paștele la Cluj, principesa Maria se va afla la Râmnicu Vâlcea, în timp ce regele Mihai va rămâne la reședința privată din Elveția pe durata Sărbătorilor Pascale.

* Smiley va sărbători live 10 ani de carieră solo printr-un concert-eveniment care va avea loc pe 1 iunie la Arenele Romane. Până pe 15 aprilie mai pot fi cumpărate bilete la preț special earlybird: 199 lei — categoria A, 129 lei categoria B, 69 lei — categoria C.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...