ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 14 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 14 APRILIE

Poliția Română a anunțat că Sebastian Ghiță a fost localizat și reținut de polițiști la Belgrad. ''În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare documente false, care prezintă însemnele unui stat din UE. În prezent se derulează procedura legală în astfel de situații'', a precizat IGPR.

* Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a confirmat că Sebastian Ghiță se află în sediul Poliției din Belgrad, unde "autoritățile sârbe desfășoară activitățile specifice". "Pot să vă confirm că în acest moment Sebastian Ghiță este în sediul Poliției Belgrad, unde autoritățile sârbe desfășoară activități specifice. În cursul nopții trecute, însoțit de fratele său, au fost opriți de polițiștii sârbi pentru legitimare. Fratele a prezentat documente de identitate reale, el a prezentat documente de identitate false. Această procedură s-a desfășurat în baza informațiilor furnizate de Poliția Română", a declarat ministrul Carmen Dan.

* Sebastian Ghiță va fi judecat de o instanță sârbească, procesul urmând să înceapă cel mai târziu peste o lună, au declarat pentru AGERPRES oficiali de la Belgrad. Fostul deputat Sebastian Ghiță, reținut în noaptea de joi spre vineri, la Belgrad, va fi judecat de o instanță a unui tribunal din Serbia pentru prezentarea de acte de identitate false, potrivit mass-media sârbe.

* În perioada sărbătorilor, la nivel național vor fi la datorie peste 50.000 de angajați ai Ministerului de Interne, media zilnică fiind de peste 25.500 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, care vor acorda o atenție sporită zonelor aglomerate, stațiunilor turistice și celor peste 18.000 de lăcașuri de cult unde se preconizează un aflux de persoane, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

* Cei mai mulți dintre români spun că obișnuiesc să petreacă acasă sărbătorile pascale și vor aloca pentru masa de Paște un buget de aproximativ 500 de lei, potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES). Cercetarea "Cum sărbătoresc românii Paștele în 2017" a fost realizată pe un eșantion de 1.084 de persoane și are o eroare maximă tolerată de plus/ minus 3%.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...