ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 14 MARTIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 14 MARTIE

* Prim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus efectuarea unei vizite de lucru comune, de miercuri până vineri, a reprezentanților Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și ai Ministerului Afacerilor Interne, în Republica Italiană, în contextul informațiilor despre existența unor cazuri de exploatare a cetățenilor români aflați la muncă în regiunile Sicilia și Calabria.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a spus judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție că nu recunoaște acuzațiile pe care i le aduce DNA și nici nu le înțelege, solicitând să fie judecat prin procedura normală în dosarul în care este cercetat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Instanța a amânat procesul pentru 11 aprilie, dată la care va fi audiat și Tăriceanu.

* Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat, pentru 25 aprilie, dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI, respectiv achiziționarea unui autoturism Audi A8.

* Fostul președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu a cerut marți judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție mutarea la altă instanță a dosarului în care este acuzat de trafic de influență.

* Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se va afla în România, de miercuri până vineri, pentru a discuta Cartea Albă privind viitorul Europei cu autoritățile române și societatea civilă. Totodată, Corina Crețu va discuta cu reprezentanții Guvernului situația utilizării fondurilor structurale pentru perioada financiară 2014 — 2020.

* Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua, miercuri și joi, o vizită la Berlin, prilej cu care va participa la o reuniune a miniștrilor afacerilor europene social-democrați din guvernele statelor membre, informează Ministerul Afacerilor Externe.

* Senatul a respins, în calitate de for decizional, în ședința plenului, inițiativa legislativă a fostului deputat Bogdan Diaconu prin care se propunea desființarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...