ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 MARTIE

* Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu. Dosarul a fost deschis in rem.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că este necesară o dezbatere cât mai largă pentru a adapta Legea educației la realitățile României de astăzi.

* Fenomenul infracțional în 2016 a fost în scădere, pentru al cincilea an consecutiv, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la bilanțul MAI pe anul trecut. Potrivit ministrului, în 2016 s-a înregistrat cel mai mic procent al criminalității, în scădere cu 7% față de anul precedent. Prezent la eveniment, premierul Sorin Grindeanu și-a exprimat convingerea că nivelul de salarizare a personalului din MAI trebuie să reflecte tipul de activitate pe care o desfășoară și riscurile pe care și le asumă.

* Primăria Capitalei, prin PROEDUS, va susține financiar 19 proiecte care urmează să fie implementate de 126 unități de învățământ, în perioada 13 martie — 7 aprilie.

* Ministrul Culturii și Identității Naționale, Ionuț Vulpescu, a anunțat semnarea contractelor de finanțare pe anul 2017 pentru revistele aparținând uniunilor de creatori, precizând că a decis să schimbe caracterul și conținutul normelor de aplicare a legii, astfel încât, pe viitor, publicațiile culturale să primească banii la timp.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

3 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

4 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

5 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!