ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 MARTIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 MARTIE

* Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu. Dosarul a fost deschis in rem.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că este necesară o dezbatere cât mai largă pentru a adapta Legea educației la realitățile României de astăzi.

* Fenomenul infracțional în 2016 a fost în scădere, pentru al cincilea an consecutiv, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la bilanțul MAI pe anul trecut. Potrivit ministrului, în 2016 s-a înregistrat cel mai mic procent al criminalității, în scădere cu 7% față de anul precedent. Prezent la eveniment, premierul Sorin Grindeanu și-a exprimat convingerea că nivelul de salarizare a personalului din MAI trebuie să reflecte tipul de activitate pe care o desfășoară și riscurile pe care și le asumă.

* Primăria Capitalei, prin PROEDUS, va susține financiar 19 proiecte care urmează să fie implementate de 126 unități de învățământ, în perioada 13 martie — 7 aprilie.

* Ministrul Culturii și Identității Naționale, Ionuț Vulpescu, a anunțat semnarea contractelor de finanțare pe anul 2017 pentru revistele aparținând uniunilor de creatori, precizând că a decis să schimbe caracterul și conținutul normelor de aplicare a legii, astfel încât, pe viitor, publicațiile culturale să primească banii la timp.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu