ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 16 MARTIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 16 MARTIE

Fostul președinte Ion Iliescu a fost audiat ca martor la Parchetul General în dosarul Revoluției. El a declarat, la ieșirea de la Parchet, că a avut 'o convorbire amicală'.

* Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis ca dosarul torționarilor disidentului Gheorghe Ursu să fie trimis pentru soluționare la Curtea de Apel București.

* Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că discuția avută miercuri cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost 'profesională, constructivă și foarte clarificatoare'.

* Actrița Florina Cercel s-a prezentat la Parchetul General, pentru a fi audiată ca martor în dosarul ''Mineriada''. Ea a fost chemată să dea lămuriri în cazul fostului său coleg, actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, care ar fi fost bătut în timpul acelor evenimente.

* Procurorii Parchetului General au dispus trimiterea în judecată a fostului secretar de stat Adrian Sanda, alături de alte persoane, în dosarul certificatelor de revoluționar false.

* Delegația guvernamentală care s-a deplasat în Italia a avut miercuri discuții cu autoritățile din Catania referitor la cazurile de exploatare a unor cetățeni români aflați la muncă în această regiune.

* Sute de autoturisme au fost verificate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea pirateriei în domeniul taximetriei, desfășurate în zona a cinci aeroporturi din țară, în urma neregulilor constatate fiind aplicate aproape o sută de amenzi.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...