ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 18 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 18 APRILIE

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a informat că procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiță este pregătită, însă sunt așteptate deciziile instanțelor de judecată. El a amintit că Biroul Național Interpol a anunțat luni că Ghiță a fost reținut în Serbia pe o perioadă de 18 zile, începând cu data de 14 aprilie.

* Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început exercițiul pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Exercițiul, care se va desfășura la nivel național timp de patru zile, are loc marți în șapte județe ale țării — Brăila, Călărași, Galați, Constanța, Ialomița, Tulcea și Vrancea.

* Peste 2.500 de infracțiuni, dintre care 794 contra persoanei, 907 contra patrimoniului, 464 la regimul siguranței rutiere, s-au înregistrat în perioada Sărbătorilor Pascale, în cadrul acțiunilor pentru prevenirea evenimentelor nedorite și pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier, informează un comunicat al IGPR transmis AGERPRES.

* Pompierii au derulat, în perioada 15 — 17 aprilie, 3.249 intervenții, salvatorii fiind solicitați la 243 misiuni de stingere a incendiilor, informează un comunicat de presă al IGSU. La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

* Uniunea Salvați România va contesta decizia Autorității Electorale Permanente de a nu returna către partid cei 640.000 lei pentru campania electorală, din care cea mai mare parte reprezintă donațiile primite prin platforma "Finanțare Politică" construită de Asociația G2 și plăți către Google și Facebook, a anunțat președintele USR, Nicușor Dan.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...