ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 18 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 18 APRILIE

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a informat că procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiță este pregătită, însă sunt așteptate deciziile instanțelor de judecată. El a amintit că Biroul Național Interpol a anunțat luni că Ghiță a fost reținut în Serbia pe o perioadă de 18 zile, începând cu data de 14 aprilie.

* Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început exercițiul pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Exercițiul, care se va desfășura la nivel național timp de patru zile, are loc marți în șapte județe ale țării — Brăila, Călărași, Galați, Constanța, Ialomița, Tulcea și Vrancea.

* Peste 2.500 de infracțiuni, dintre care 794 contra persoanei, 907 contra patrimoniului, 464 la regimul siguranței rutiere, s-au înregistrat în perioada Sărbătorilor Pascale, în cadrul acțiunilor pentru prevenirea evenimentelor nedorite și pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier, informează un comunicat al IGPR transmis AGERPRES.

* Pompierii au derulat, în perioada 15 — 17 aprilie, 3.249 intervenții, salvatorii fiind solicitați la 243 misiuni de stingere a incendiilor, informează un comunicat de presă al IGSU. La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

* Uniunea Salvați România va contesta decizia Autorității Electorale Permanente de a nu returna către partid cei 640.000 lei pentru campania electorală, din care cea mai mare parte reprezintă donațiile primite prin platforma "Finanțare Politică" construită de Asociația G2 și plăți către Google și Facebook, a anunțat președintele USR, Nicușor Dan.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!