ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 19 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 19 APRILIE

Exercițiul PROCIV 2017 pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă s-a desfășurat miercuri în București. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, doar 15% dintre cele 400 de sirene din Capitală pot fi acționate cu dublă comandă, atât electrică, cât și electronică. Bucureștiul dispune de spații pentru adăpostirea a un milion de persoane în cazul producerii unor situații de urgență, a precizat el.

* Cetățenii români eligibili vor putea depune, începând cu 1 mai, ora 16,00, cerere pentru o autorizație de călătorie electronică (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian, a anunțat ambasada acestui stat la București.

* Deputații au adoptat, cu 154 de voturi "pentru", 78 "împotrivă" și două abțineri, un proiect de lege care prevede posibilitatea ca persoanele juridice autorizate care eliberează medicamente către populație să distribuie aceste produse și angro. Proiectul de lege a fost respins anterior de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.

* Deputatul PNL Laurențiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, cere audierea de urgență în fața comisiilor de specialitate ale Parlamentului a vicepreședintelui ASF cu atribuții în domeniul sectorului sistemului de pensii privat, Ion Giurescu, pe tema unei eventuale decizii de naționalizare a pensiilor private.

* Peste 6.400 de candidați sunt așteptați să participe, joi, la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ — sesiunea 2017, informează Ministerul Educației Naționale. Proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ se desfășoară, începând cu ora 10,00, în 42 de centre de examen — câte unul în fiecare județ și în municipiul București.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”