ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 2 MARTIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 2 MARTIE

România se angajează să facă o prioritate din consolidarea legislației și politicilor publice în domeniul luptei împotriva violenței la care sunt supuși copiii, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la evenimentul de lansare în România a Parteneriatului global "Opriți Violența Împotriva Copiilor''.

* Abuzul împotriva copiilor constituie una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului în întreaga lume, dar și una dintre faptele cele mai rar sancționate de către autorități, deși reprezintă o amenințare la adresa dezvoltării armonioase într-o societate, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

* Unitățile de învățământ preuniversitar care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, tineretului și sportului se vor putea înscrie până pe 27 martie la cea de a XIV-a ediție a competiției pentru obținerea certificatului "Școală Europeană".

* Mircea Dinescu s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul "Revoluției".

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat că inițiativa legislativă a senatorului liberal Răducu Filipescu, potrivit căreia funcționarii publici trimiși în judecată pentru corupție nu ar mai fi suspendați din funcție, nu are girul partidului și nu va fi susținută.

* Universitatea Politehnica București și compania olandeză Fokker Aerostructures vor semna vineri un parteneriat strategic ce vizează în special lărgirea ariei de cunoștințe și aprofundarea acestora în domeniul ingineriei aerospațiale, Facultatea de Inginerie Aerospațială a UPB fiind principalul beneficiar.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile