ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 2 MARTIE

România se angajează să facă o prioritate din consolidarea legislației și politicilor publice în domeniul luptei împotriva violenței la care sunt supuși copiii, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la evenimentul de lansare în România a Parteneriatului global "Opriți Violența Împotriva Copiilor''.

* Abuzul împotriva copiilor constituie una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului în întreaga lume, dar și una dintre faptele cele mai rar sancționate de către autorități, deși reprezintă o amenințare la adresa dezvoltării armonioase într-o societate, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

* Unitățile de învățământ preuniversitar care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, tineretului și sportului se vor putea înscrie până pe 27 martie la cea de a XIV-a ediție a competiției pentru obținerea certificatului "Școală Europeană".

* Mircea Dinescu s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul "Revoluției".

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat că inițiativa legislativă a senatorului liberal Răducu Filipescu, potrivit căreia funcționarii publici trimiși în judecată pentru corupție nu ar mai fi suspendați din funcție, nu are girul partidului și nu va fi susținută.

* Universitatea Politehnica București și compania olandeză Fokker Aerostructures vor semna vineri un parteneriat strategic ce vizează în special lărgirea ariei de cunoștințe și aprofundarea acestora în domeniul ingineriei aerospațiale, Facultatea de Inginerie Aerospațială a UPB fiind principalul beneficiar.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

2 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

5 Refuzata, cu ceas de 20 de mii de euro! Spune drept, nebunatico, ai pus și tu botul la borcanul cu miere?

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb