ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 APRILIE

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că obiectivul său este finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Grindeanu l-a primit la Palatul Victoria pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat într-o vizită în țara noastră. Oficialul european s-a întâlnit și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care consideră că MCV va fi ridicat cel mai probabil anul viitor.

* Gheorghe Ștefan, fost primar al municipiului Piatra Neamț, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la trei ani închisoare cu executare în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL. În prezent, fostul primar se află în penitenciar, el fiind condamnat definitiv în octombrie 2016 la șase ani închisoare în dosarul "Microsoft".

* Înființarea comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009 va fi votată miercurea viitoare de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, a anunțat președintele Camerei, Liviu Dragnea.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că primele benzi unice pentru mijloacele de transport în comun vor fi instituite în prima parte a lunii iunie.

* Procurorii DIICOT și polițiștii antidrog au recuperat 46 de picturi sustrase cel mai probabil din Spania, patru bucăți de fildeș, precum și 1,5 kilograme de canabis de la membrii unei grupări de tip mafiot din Brașov. Liderul acestei grupări, Alen Daniel Moisin, a fost prins la Madrid și va fi adus joi în România.

* Inspectoratul pentru Situații de Urgență desfășoară exercițiul de alarmare în județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu și Sălaj. Este cea de-a treia zi a exercițiului PROCIV 2017, ce are ca scop testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

* Delegați din toate cele 47 de filiale ALDE se vor reuni, vineri și sâmbătă, la Palatul Parlamentului, pentru a-și alege o nouă conducere în cadrul congresului.

AGERPRES/(editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...