ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 FEBRUARIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 FEBRUARIE

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost audiată, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări privind OUG 13/2017 de modificare a Codurilor penale.

* Premierul Sorin Grindeanu consideră "un pic ciudat" faptul că au fost chemați la DNA miniștri din Cabinetul său și susține că, așa cum s-a pronunțat și Curtea Constituțională, Guvernul pe care îl conduce a acționat legal în adoptarea OUG 13.

* Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că adminstrația publică din România trebuie să iasă din "starea de paralizie", susținând că este "inadmisibil" ca un primar să știe că nu încalcă nicio lege, dar să nu poată sta liniștit pentru că nu știe ce are și ce nu are voie să facă.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a propus, în cadrul celei de a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România, crearea unei bănci de stat, care să finanțeze proiectele comunităților locale.

* Legea salarizării unitare va ajunge în Parlament în două — trei săptămâni, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a declarat că va trebui făcută și o dezbatere foarte serioasă cu partenerii sociali.

* Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a declarat, în cadrul Adunării generale a Asociației Comunelor din România, că își dorește dotarea școlilor din mediul rural cu logistica necesară unei educații moderne, în baza unei asocieri cu firmele din zona IT.

* Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie — 8 martie Târgul "De Mărțișor".

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Andreea Rotaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat