ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 IUNIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 IUNIE

Negocierile politice dintre PSD și UDMR au eșuat. Cele două formațiuni nu au căzut de acord asupra proiectului privind pragul pentru folosirea limbii materne. Acest proiect urma să intre în dezbaterea a trei comisii de la Cameră, dar ședința a fost amânată. Tot marți, proiectul privind declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România a fost retras de pe ordinea de zi a plenului Senatului, la propunerea PSD. Drept urmare, UDMR a anunțat că nu mai are niciun motiv să se implice în lupta internă din PSD. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că discuțiile cu UDMR s-au închis.

* Fostul președinte al FRF Mircea Sandu a fost pus sub învinuire de DNA într-un nou dosar pentru luare de mită și spălare de bani, a anunțat avocatul Cristian Ene. Ulterior, DNA a anunțat că Mircea Sandu și soția acestuia, Elisabeta Sandu, sunt urmăriți penal pentru luare de mită și spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracțiuni, după ce fostul șef FRF a primit 724.000 lei de la reprezentanții unei societăți de avocatură pentru încheierea unor contracte.

* Șerban Mihăilescu, fost parlamentar și secretar general al Guvernului Năstase, va fi cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă în legătură cu declarația dată ca martor în instanță în dosarul în care este judecat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

* Un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să amâne dosarul în care Sebastian Ghiță este acuzat că l-ar fi mituit pe Iulian Bădescu, fost primar al municipiului Ploiești, pentru ca fostul deputat să fie adus în țară și să își spună ultimul cuvânt în fața instanței.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?