ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 21 FEBRUARIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 21 FEBRUARIE

Comisia juridică a Camerei Deputaților a întocmit raport de adoptare, cu majoritate de voturi, proiectului de lege de respingere a OUG 13/2017.

* Două păsări decedate din cauza gripei aviare au fost găsite în Parcul Tineretului, pe data de 15 februarie, rezultatul pozitiv privind influența aviară fiind confirmat, pe 20 februarie, în urma analizelor, a informat Primăria Capitalei. Potrivit PMB, reprezentanții municipalității au luat toate măsurile necesare pentru evitarea răspândirii acestui virus.

* Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel București la opt ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor, în dosarul prăbușirii FNI.

* Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost audiat la DNA în dosarul în care se fac cercetări privind OUG 13/2017 de modificare a Codurilor penale. Meleșcanu a declarat că responsabilitatea sa în privința acestei ordonanțe se referă la problema includerii în legislația românească a unor prevederi ale UE.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că prețurile medicamentelor vor fi hotărâte în acord cu producătorii și cu asociațiile de pacienți, urmând ca, în perioada următoare, Ministerul Sănătății să vină cu o soluție.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că a fost demarată o nouă procedură pentru achiziționarea vaccinului hexavalent, urmând ca acesta să fie pe piață în luna martie.

* O delegație a deputaților Comisiei pentru românii de pretutindeni se va deplasa în Finlanda pentru a discuta cu autoritățile din această țară despre cazul doctoriței din Piatra Neamț, Mihaela Camelia Smicala, căreia i-au fost luați copiii de autoritățile finlandeze și duși într-un centru de plasament. Ambasadorul Finlandei în România, Paivi Pohjanheimo, a fost audiat la comisie, pentru a afla detalii legate de acest caz.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa