ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 22 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 22 MAI

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, consideră că arhiva SIPA este o pată pe obrazul justiției române și a anunțat că primul pas în procesul de desecretizare a acesteia va fi să publice numele celor care au "vizitat-o", eventual și numărul "vizitelor" efectuate. La rândul său, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, l-a felicitat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru această inițiativă și i-a cerut să facă publică și data la care acele persoane au intrat în arhivă.

* România rurală este încă "prea puțin atractivă financiar" pentru bănci, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, precizând că a venit timpul să existe măcar un bancomat în fiecare sat sau comună. Șeful Guvernului a participat la Forumul Pieței Financiare.

* Jurnalistul Dan Andronic a fost audiat la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. El le-a relatat senatorilor și deputaților despre vizita sa, în seara de 5 spre 6 decembrie 2009, acasă la Gabriel Oprea, susținând, între altele, că a fost amenințat de un lider PSD cu pușcăria dacă va câștiga prezidențialele Traian Băsescu.

* Faptele de tâlhărie săvârșite în incinta societăților comerciale au scăzut cu 12% în primele patru luni ale acestui an, față de aceeași perioadă din 2016, iar cele de furt prin efracție sau prin scoatere din funcțiune a sistemului de alarmare ori supraveghere — cu 19%, precizează Inspectoratul General al Poliției Române.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești

5 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…