ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 23 FEBRUARIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 23 FEBRUARIE

Peste 3.000 de materiale pirotehnice au fost găsite și ridicate, în urma a 13 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii bucureșteni într-un dosar privind violențele din noaptea de 1 spre 2 februarie înregistrate în Piața Victoriei din Capitală.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind numirea în funcție a celor patru noi miniștri, ceremonia de învestitură urmând să aibă loc la ora 15,00 la Palatul Cotroceni. Astfel, președintele a semnat decretele privind numirea lui Mihai Tudose în funcția al Economiei, a Rovanei Plumb — ministru delegat pentru Fonduri Europene, a lui Tudorel Toader — ministru al Justiției și a lui Alexandru Petrescu — ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

* Direcția Națională Anticorupție și-a prezentat bilanțul activității pe anul trecut, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

—Procurorul-șef Laura Codruța Kovesi a declarat că 2016 a fost un an dificil, caracterizat prin provocări legislative și atacuri "fără precedent" la adresa activității și a procurorilor DNA.

—Datele statistice arată o creștere a eficienței activității DNA, a susținut Kovesi, care a precizat că au fost trimiși în judecată peste 1.270 de inculpați, iar peste 870 de persoane au fost condamnate definitiv.

—Procurorul-șef al DNA a arătat că mai mult de un sfert din inculpații trimiși în judecată în 2016 au comis infracțiuni de abuz în serviciu, iar anchetatorii dovedesc că nu este vorba de "simple" greșeli, ci de abuzuri care, cel mai des, maschează o mită sau un folos.

—Președintele Klaus Iohannis a declarat că legislația în domeniul justiției este adesea deficitară, subliniind că aceasta trebuie amendată, dar prin dezbateri și transparență decizională.

—Recuperarea prejudiciilor produse statului prin fapte de corupție rămâne un subiect extrem de important, a spus Iohannis, care a subliniat că activitatea instituțiilor cu atribuții în acest domeniu trebuie să fie una susținută.

* Directorul Teatrului Național București, Ion Caramitru, s-a prezentat la Parchetul General, pentru a fi audiat, în calitate de martor, în dosarul Revoluției. În iunie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în acest dosar.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...