ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 24 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 24 MAI

* Mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic, au fost trimise în judecată de procurorii DNA, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

* O carte de condoleanțe a fost deschisă la Ambasada Marii Britanii la București, în urma atentatului produs la începutul acestei săptămâni în orașul britanic Manchester, soldat cu 22 de morți și 59 de răniți. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a transmis un mesaj de compasiune pentru poporul britanic.

* Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat, la Senat, că dosarul referitor la arhiva SIPA este în stadiu incipient și că urmează ca procurorul de caz să facă planul de anchetă.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avertizat că, fără măsuri de descurajare a traficului rutier, Bucureștiul va fi în scurt timp un oraș blocat, aceasta precizând că nu se pune în niciun caz problema să se renunțe la culoarele unice pentru transportul public.

* România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pesta porcină clasică, iar joi va primi diploma de certificare, în plenul World Organization for Animal Health (OIE), a anunțat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD.

* România și Estonia au viziuni similare, solidaritatea și inclusivitatea în procesul de gândire a viitorului Uniunii Europene sunt pentru noi de o importanță majoră, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la finalul întrevederii avute cu omologul estonian Juri Ratas, aflat într-o vizită în țara noastră.

* Autoritatea Electorală Permanentă informează că 75 de cetățeni români rezidenți în Italia au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din Peninsulă.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...