ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 24 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 24 MAI

* Mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic, au fost trimise în judecată de procurorii DNA, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

* O carte de condoleanțe a fost deschisă la Ambasada Marii Britanii la București, în urma atentatului produs la începutul acestei săptămâni în orașul britanic Manchester, soldat cu 22 de morți și 59 de răniți. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a transmis un mesaj de compasiune pentru poporul britanic.

* Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat, la Senat, că dosarul referitor la arhiva SIPA este în stadiu incipient și că urmează ca procurorul de caz să facă planul de anchetă.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avertizat că, fără măsuri de descurajare a traficului rutier, Bucureștiul va fi în scurt timp un oraș blocat, aceasta precizând că nu se pune în niciun caz problema să se renunțe la culoarele unice pentru transportul public.

* România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pesta porcină clasică, iar joi va primi diploma de certificare, în plenul World Organization for Animal Health (OIE), a anunțat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD.

* România și Estonia au viziuni similare, solidaritatea și inclusivitatea în procesul de gândire a viitorului Uniunii Europene sunt pentru noi de o importanță majoră, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la finalul întrevederii avute cu omologul estonian Juri Ratas, aflat într-o vizită în țara noastră.

* Autoritatea Electorală Permanentă informează că 75 de cetățeni români rezidenți în Italia au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din Peninsulă.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”