ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 27 FEBRUARIE

Procurorii DNA au dispus disjungerea și declinarea la PÎCCJ a anchetei privind OUG 13, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni, printre care se numără prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului și favorizarea infractorului.

* Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către Gheorghe Falcă, primar al municipiului Arad, fiind sesizat Parchetul General pentru cercetări.

* Parchetul General informează că pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost înregistrată cauza cunoscută generic sub denumirea ''Adoptarea Ordonanței 13'', ca urmare a declinării competenței de către Direcția Națională Anticorupție.

* Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că Sebastian Ghiță este în continuare căutat, acest proces nefiind "abandonat sau tergiversat".

* Conducerea vechiului PNL l-a propus pe europarlamentarul Cristian Bușoi pentru funcția de secretar general interimar al Partidului Național Liberal. BPN al vechiului PNL a decis cu 25 de voturi pentru desemnarea lui Bușoi în această funcție, potrivit unor surse din partid.

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că se va realiza un inventar al tuturor deciziilor Curții Constituționale cu privire la normele juridice penale, urmând ca acelea netranspuse să fie adaptate în raport cu deciziile CCR.

* Europarlamentarul Cătălin Ivan nu mai este membru PSD, acest subiect fiind închis, a declarat purtătorul de cuvânt al social-democraților, Adrian Dobre.

* Copiii, persoanele adulte cu handicap și seniorii, beneficiari ai serviciilor oferite de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, au realizat mărțișoare din materiale reciclabile, care pot fi achiziționate, până pe 8 martie, la standurile amplasate în parcarea Pieței Drumul Taberei și în parcarea parcului cu fântâni, lângă stația de Metrou Crângași.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb